Web Analytics

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR: „Dispariția cash-ului este exclusă”

de | 6.10.2023 19:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, a vorbit, vineri, despre limitarea plăților cash. Limita zilnică de 5.000 de lei este prevăzută în pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Deocamdată, legea nu se aplică, pentru că a fost contestată de Opoziție la Curtea Constituțională.

Citește și: Se rejudecă procesul terenului de pe Transfăgărăşan, învecinat cu cabana ex-deputatului Radu Vasilică


„Ceea ce pot să vă asigur este că nu se pune niciodată problema dispariții cash-ului. Știu că de aici se pleacă în tot solul de teorii legate de dispariția cash-ului. Acestea sunt niște limitări legate de anumite momente conjuncturale, decise de cei care au luat această inițiativă legislativă, dar dispariția cash-ului e exclusă. Și vreau să adaug că inclusiv la Banca Centrală Europeană s-a discutat despre acest chestiune, nu neapărat cu privire la legislația noastră. Însă apar tot soiul de legislații restrictive de utilizare a cash-ului în diferite țări și, iată, suntem și noi în această chestiune.

Citește și: Rechizitoriu. Educatoarea Conea era de serviciu când Alexia a părăsit CTF Găvana şi a fost abuzată de mai mulţi bărbaţi


Banca Centrală European a spus explicit nu se pune niciodată problema dispariției cash-ului, chiar dacă este încurajată o formă sau alta de plată electronică. Noi, Banca Națională, n-am fost implicați în această în această discuție. Ea ține, așa cum a fost explicată, de evaziunea fiscală, de alte lucruri care țin mai degrabă de activitate altor instituții”, a spus Dan Suciu la un post TV.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *