Web Analytics

Dan Manu, noul preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

de | 27.09.2017 13:45 | Actualitate

ManuMusatLa şedinţa ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, care a avut loc miercuri, 27 septembrie, la Piteşti, a fost aleasă noua conducere a CpDR. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a devenit preşedinte al CpDR Sud-Muntenia, iar vicepreşedinte – Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.
CpDR aprobă propunerile anuale ale bugetelor de venituri şi cheltuieli şi rapoartele de activitate semestriale elaborate de ADR Sud Muntenia, coordonează şi sprijină dezvoltarea parteneriatelor regionale, aprobă Statutul de organizare şi funcţionare a Agenţiei, organigrama acesteia, precum şi statul de funcţii, precum şi rapoartele Agenţiei în care sunt evidenţiate stadiul dificultăţile de implementare, precum şi impactul programelor şi proiectelor de dezvoltare regională.
Are în componenţă 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti şi reprezentantul consiliilor locale comunale. Consiliul alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ, iar aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene din regiune.
Dan Manu a preluat mandatul de preşedinte al CpDR Sud Muntenia de la şeful CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Argeşul a mai deţinut preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu peste zece ani în urmă, în perioada mai 2006 – august 2007.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii