Web Analytics

Dan Manu, legat de revenirea Vilei Florica la Ministerul Culturii: „E o răzbunare”

de | 11.12.2019 15:55 | Actualitate

Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, a susţinut o conferinţă de presă la Vila Florica miercuri 11 decembrie. Scopul conferinţei a fost legat de faptul că Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii. „Decizia este o răzbunare prin care cea mai mare pierdere o vor suferi argeşenii fiindcă nu le va rămâne lor un reper al istoriei naţionale. Se va face o comisie de predare-preluare a imobilului din administrarea CJ Argeş în cea a Ministerului Culturii”, a spus Dan Manu.

Conferinţa de presă s-a desfăşurat în prezenţa celor 23 de salariaţi ai Vilei Florica.

 

Ce spune Adrian Miuţescu: „Nimeni nu va rămâne pe drumuri”

La conferinţa de presă a lui Dan Manu au venit şi trei dintre liderii PNL Argeş. Adrian Miuţescu, Gelu Tofan şi Gheorghe Alecsei. Miuţescu i-a spus lui Dan Manu că nu procedează corect prezentându-l pe ministrul Culturii ca pe un dușman al culturii, al Argesului și al salariaților. Tot Miuţescu a mai adăugat  ca nimeni nu va rămâne pe drumuri. “S-a încercat transformarea preluării Vilei Florica de către minister intr-o problema socială și nu e corect. Oamenii nu vor rămâne pe drumuri. Sunt doar 7 salariați pe stat la Florica, restul de 16 oricum sunt ai Regiei CJ Argeş. A fost mai mult o conferinţă de presă de imagine, plângându-le pe umăr oamenilor că îi dă afara ministrul Culturii. Au încercat să transforme o intenție foarte bună într-o problemă socială și nu e corect. Ce s-a întâmplat în după amiaza asta  a fost o diversiune”, a declarat Adrian Miuţescu.

 

Reamintim că ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat marţi 10 decembrie, la Piteşti, că îi va propune premierului Ludovic Orban înfiinţarea unui muzeu naţional dedicat Brătienilor la Vila Florica de la Ştefăneşti, care revine în administrarea Ministerului Culturii. „Eu voi pleda în faţa premierului (…) pentru înfiinţarea Muzeului Brătianu acolo, un muzeu care să funcţioneze după reguli clare, un muzeu naţional care să fie sub autoritate guvernamentală, mai exact sub autoritatea Ministerului Culturii, pentru a-i da o altfel de greutate. Pentru că un muzeu naţional deja îl scoţi şi din zona influenţelor politice”, a declarat ministrul.

Premierul Ludovic Orban anunţase anterior că Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii. „Am aflat astăzi o veste pe care nu mă pot abţine să nu v-o împărtăşesc. După cum ştiţi, în acest an, pentru prima oară, pesediştii din Argeş ne-au interzis să aniversăm înfiinţarea PNL, pe 24 mai, ne-au interzis să sărbătorim această aniversare la Vila Florica. Există un Dumnezeu în toate. Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii, pentru că se încheie perioada de dare în administrare către Consiliul Judeţean Argeş”, a precizat Orban.

Vila Florica, leagănul şi reşedinţa familiei Brătianu, a fost achiziţionată de la descendenți prin intermediul unei legi adoptate de către Parlament. Curtea Constituțională a declarat ulterior legea neconstituțională din cauză că achiziția trebuia făcută de către Guvern, nu prin lege, pentru că s-ar încălca separația puterilor în stat. Achiziţionarea vilei a fost finalizată de către Ministerul Culturii care a plătit, în  noiembrie 2017, 1.820.000 de euro. ”Pe 14 noiembrie, deci exact a doua zi, s-a încheiat contract de comodat între Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean Argeş pentru Centrul de Cultură I. C. Brătianu”, a mai spus marţi Bogdan Gheorghiu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii