Web Analytics

Dan Manu, îngrijorat de soarta Centrului de Cultură Brătianu

de | 10.11.2017 12:06 | Actualitate

MANU

După ce, joi, președintele Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea care permitea achiziționarea de către Ministerul Culturii a Vilei Florica din Ștefănești, invocând că respectivul act normativ reglementează un caz particular şi nu unul general, precum și încălcarea principiul separaţiei puterilor în stat, prin imixtiunea Parlamentului în competenţele Guvernului, în condiţiile în care Ministerul Culturii are deja o procedură privind achiziţia monumentelor istorice, dar şi argumentul potrivit căruia legea ar restrânge dreptul de proprietate al proprietarului actual al bunului, prin obligaţia acestuia de a-l vinde Ministerului Culturii, preșesedintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, s-a arătat, vineri, îngrijorat de soarta Centrului de Cultură Brătianu, înstituție din subordinea CJ, care funcționează în respectivul imobil.

„Consiliul Județean are contract de administrare până la 31 decembrie. Suntem în prag de sfârșit de an și suntem îngrijorați pentru că avem salariați acolo și trebuie să facem o proiecție bugetară pentru 2018. Suntem curioși care sunt consecințele și pe ce cale o putem apuca cu Centrul de Cultură Brătianu”, a declarat Dan Manu, vineri, în conferința de presă a PSD Argeș.

Manu a explicat și de ce este preferabilă achiziționarea Vilei Florica prin Lege și nu prin exercitarea dreptului de preemțiune de către Ministerul Culturii: pentru că actul normativ pe care șeful statului îl consideră neconstituțional, prevede, printre altele, și darea în administrare a imobilului căre CJ Argeș. Cumpărarea conacului de căre Ministerul Culturii prin exercitarea dreptului de preemțiune pune sub semnul incertitudinii tocmai darea în administrare către CJ a clădirii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu ma vait de nimic, ci doar de faptul ca ramane Gabita Bratu fara functie…saracul…..