Web Analytics

Dan Hodoș, consilierul primarului Piteștiului, și-a dat demisia: ”Nu am mai putut să fiu de acord cu decizii care nu mă reprezintă și să particip la acte de administrație lipsite de transparență și eficiență”

de | 4.09.2017 12:41 | Actualitate

omul dan hodosDan Hodoș, consilierul personal al lui Cornel Ionică, primarul Piteștiului, și-a dat demisia din funcție săptămâna trecută, după șase luni petrecute în funcție. Un tânăr foarte apreciat, cu studii la Yale şi Ecole Centrale Paris, Dan Hodoș și-a motivat decizia printr-o scrisoare deschisă publicată pe contul său de Facebook, scrisoare deschisă în care prezintă argumentat problemele numeroase de la Primăria Pitești.
”Am intrat în Primărie pentru că asta mi-am dorit, să fac administrație, și pentru că am vrut să aduc cât mai multă valoare unui sistem învechit și ineficient. În plus, am vrut să am experiența interiorului. Contează. De ce am plecat din Primărie? Nu m-au surprins prea multe lucruri, majoritatea mi s-au confirmat. Aș putea spune că mă așteptam la evoluția asta. Mai mult, aș fi putut să rezist in interior, dar nu am mai vrut. Nu am mai putut să fiu de acord cu decizii care nu mă reprezintă și să particip la acte de administrație lipsite de transparență și eficiență”, a scris Dan Hodoș, care a mai precizat: ”Am predat biroul și am renunțat la salariu, am ales etica, demnitatea și libertatea. În plus, am văzut foarte puține intenții în a face administrație performantă și a demara proiecte/echipe organizate profesionist, pe termen mediu-lung. Deci, nu am vazut șanse reale de a avea vreun rezultat pozitiv.

”Nivelul de adaptabilitate la noua formă a managementului public este foarte scăzut și rezistența la schimbare foarte mare”

Iată ce previziuni are Dan Hodoș pentru Pitești: ”Remarc lipsa viziunii și a unui plan de management pe termen mediu-lung. În aceeași analiză critică, previzionez un viitor dificil pentru primărie și oraș. În echipă sunt foarte puțini oameni competenți. Nivelul de adaptabilitate la noua formă a managementului public este foarte scăzut și rezistența la schimbare foarte mare. Piteștiul decade, ca metropolă, în condițiile în care ar trebui sa crească. Alinierea la tendințele socio-economice actuale e lentă și, de multe ori, declarativă. Migrația națională și internațională începe să afecteze zona și relația inexistentă cu portofoliul de agenți economci mari-medii afectează bugetul local. Ușor-ușor, Piteștiul o să scadă în opțiunile de investiții și viață pentru companii si oameni. Singurele elemente care ne țin în viață sunt: poziția geografică și industria existentă (în principal, Dacia). În final, în idealismul meu refuz să mă conformez sau să mă adaptez sistemului administrativ tradițional. Oamenii sunt sătui de realitatea administrativ-politica de azi, iar eu sunt, înainte de toate, om”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo lui .Felicitari