Web Analytics

Daciana Sârbu propune măsuri pentru egalitatea consumatorilor în UE

de | 23.06.2017 12:51 | Actualitate

daciana sarbu

Eurodeputata Daciana Sârbu a propus, în cadrul unei prezentări a temei dublului standard, la o reuniune a Comitetului Economic şi Social European, ca alimentele vândute cu aceeaşi etichetă în state din Est şi din Vest să fie comparate după o metodologie comună, sub coordonare europeană.

 

Daciana Sârbu a afirmat că studiile care compară calitatea alimentelor vândute cu aceeaşi etichetă în state din Est şi din Vest ar trebui realizate după o metodologie comună şi coordonate la nivel european, iar instituţiile europene trebuie să ia măsuri pentru a asigura egalitatea consumatorilor în UE. Participanţii la dezbatere au remarcat că nu doar alimentele, ci şi medicamentele sau serviciile bancare ar putea fi afectate de acest fenomen al „dublului standard” la nivel european.
Calitatea diferită a produselor vândute cu aceleaşi denumiri şi etichete în state din Est şi din Vest e o preocupare importantă pentru cetăţenii din mai multe ţări, printre care se numără şi România, a arătat Daciana Sârbu. Aceasta a subliniat că studiile prin care sunt analizate comparativ astfel de produse sunt esenţiale pentru a fundamenta decizii şi a propus o soluţie în acest sens.
„Fără date certe, nu putem avea o înţelegere completă asupra situaţiei şi de aceea nu pot fi propuse soluţii eficiente. Cea mai potrivită cale de urmat este realizarea testelor sub coordonarea instituţiilor europene, folosind aceeaşi metodologie peste tot. Avem nevoie de claritate şi de dovezi verificabile pentru a depăşi blocajul actual: producătorii susţin că produsele sunt diferite pentru a satisface gusturile diferite ale consumatorilor, în timp ce oamenii cer ca produsele sa aibă aceeaşi calitate peste tot”, a declarat Daciana Sârbu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii