Web Analytics

Dacia va lansa o nouă mașină electrică în 2024 

de | 18.02.2022 17:11 | Actualitate, Economie

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a confirmat apariția unui nou model electric Dacia, probabil din 2024. În prezentarea lui de Meo, rezultă că 27 de noi modele vor fi lansate în perioada 2022 – 2025, dintre care jumătate vor acoperi segmentul compact, scrie economedia.ro.

În 2024, prezentarea lui de Meo include și lansarea modelul electric Dacia de segment B, căruia i se vor adăuga trei modele Renault (unul fiind Renault 5 electric), un Alpine și un vehicul comercial sub marca Renault.

Citește și:Simulacru de concurs pentru un post de asistentă la Pediatrie / „Când am intrat în examen, comisia m-a confundat cu cealaltă concurentă. Mi-au zis: «Uitaţi-o pe noua noastră colegă!»”

Viitorul model electric Dacia ar putea fi dezvoltat pe plaforma CMF-BEV a grupului francez, aceeași bază utilizată pentru vehiculele electrice Renault 5 și Nissan Micra.

Conform datelor Renault, platforma CMF-BEV va permite asamblarea a anuală a peste 250.000 de mașini aparținând mărcilor Nissan, Renault, Alpine și Dacia.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *