Web Analytics

Dacia scumpește modelul Spring cu 400 de euro

de | 11.08.2022 12:41 | Actualitate, Economie, Home

Dacia scumpește pentru a șasea oară în ultimele șapte luni modelul său electric produs în China, Dacia Spring, al cărui preț a ajuns la 21.800 de euro în luna august. Inițial, în luna iunie, prețul modelului electric era de 21.400 de euro.

Înainte de scumpirea din ultimele luni, prețul mașinii era de 19.600 euro. Prețurile sunt înainte de subvențiile acordate de stat prin Rabla și Rabla Plus. În noiembrie 2021, Dacia a anunțat creșterea prețului pentru Dacia Spring de la 18.100 euro la 19.100 euro.

Citește și: Dacia Spring, tot mai scumpă. Cât costă acum modelul electric la un an de la lansare

Dacia a aplicat o politică agresivă de scumpire a Spring, în ultimele luni, atât pe fondul dificultăților cu care se confruntă industria auto, dar și datorită interesului ridicat pentru ce era inițială „cea mai ieftină mașină electrică”. Spre comparație, la lansare, prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începea de la 16.800 și putea ajunge la 18.100 de euro.

Grupul auto francez Renault a raportat în iulie o scădere de aproape 30% a numărului de vehicule vândute în primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, după oprirea activităţilor pe piaţa din Rusia, a doua mare piaţă a sa, în contextul invaziei din Ucraina, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Modelul Dacia Spring continuă să joace un rol de lider pe piaţa vehiculelor complet electrice.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *