Web Analytics

Dacia lansează primul model hibrid. Când va putea fi comandat în România

de | 20.12.2022 07:56 | Actualitate, Home

Dacia lansează primul model hibrid din istoria mărcii, alături de electrica Spring. Lista de comenzi pentru noul Jogger Hibrid va fi deschisă în luna ianuarie 2023, potrivit Realitatea. Primele exemplare vor ajunge în reprezentanțe în martie.

Citește și: Accidentul i-a fost fatal. A murit, la 20 de ani, la spitalul din Piteşti!

Dacia a lansat modelul Jogger în luna martie a acestui an. De atunci, constructorul de la Mioveni a înregistrat 83.000 de comenzi, două treimi din clienți optând pentru versiunea echipată cu motor pe benzină+GPL (ECO-G 100). Între timp, Jogger a primit și o motorizare hibrid, compusă dintr-un propulsor de 1.6 litri și două unități electrice. În total, ansamblul propus de Dacia dezvoltă 140 de cai putere și vine în compania unei transmisii automate electrificate.

Citește și: Perioada de negocieri la Dacia expiră pe 25 decembrie! Ce urmează?

Bateria are o capacitate de 1.2 kWh, iar transmisia va avea un mod B care amplifică frânarea regenerativă și crește eficiența frânei de motor. În ciclul mixt WLTP, constructorul român susține că autonomia va depăși 900 de kilometri, iar consumul de combustibil va fi cu 40% mai mic, comparativ cu un motor termic echivalent, în ciclul urban (fără schimbarea stilului de condus).

Citește și: Plafonarea prețurilor la gaze, adoptată de statele UE

Mașina va putea rula 100% electric, în oraș, până la 80% din timp, după cum transmit reprezentanții mărcii. Potrivit Dacia, listele de comenzi pentru noul Jogger Hybrid vor fi deschise în ianuarie 2023.

Pentru a marca acest moment, Dacia anunță că noul Jogger Hybrid va putea fi comandat și într-o nuanță exterioară nouă, denumită Gri Schiste. Paleta de culori include alte 6 culori. În Franța, noua Dacia Jogger Hybrid va porni de la 24.600 de euro, fiind cea mai accesibilă mașină de familie, cu motorizare hibrid, de pe piața locală.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *