Web Analytics
scris marți, 20.12.2022

Dacia lansează primul model hibrid. Când va putea fi comandat în România

Dacia lansează primul model hibrid din istoria mărcii, alături de electrica Spring. Lista de comenzi pentru noul Jogger Hibrid va fi deschisă în luna ianuarie 2023, potrivit Realitatea. Primele exemplare vor ajunge în reprezentanțe în martie.

Dacia lansează primul model hibrid. Când va putea fi comandat în România

Citește și: Accidentul i-a fost fatal. A murit, la 20 de ani, la spitalul din Piteşti!

Dacia a lansat modelul Jogger în luna martie a acestui an. De atunci, constructorul de la Mioveni a înregistrat 83.000 de comenzi, două treimi din clienți optând pentru versiunea echipată cu motor pe benzină+GPL (ECO-G 100). Între timp, Jogger a primit și o motorizare hibrid, compusă dintr-un propulsor de 1.6 litri și două unități electrice. În total, ansamblul propus de Dacia dezvoltă 140 de cai putere și vine în compania unei transmisii automate electrificate.

Citește și: Perioada de negocieri la Dacia expiră pe 25 decembrie! Ce urmează?

Bateria are o capacitate de 1.2 kWh, iar transmisia va avea un mod B care amplifică frânarea regenerativă și crește eficiența frânei de motor. În ciclul mixt WLTP, constructorul român susține că autonomia va depăși 900 de kilometri, iar consumul de combustibil va fi cu 40% mai mic, comparativ cu un motor termic echivalent, în ciclul urban (fără schimbarea stilului de condus).

Citește și: Plafonarea prețurilor la gaze, adoptată de statele UE

Mașina va putea rula 100% electric, în oraș, până la 80% din timp, după cum transmit reprezentanții mărcii. Potrivit Dacia, listele de comenzi pentru noul Jogger Hybrid vor fi deschise în ianuarie 2023.

Pentru a marca acest moment, Dacia anunță că noul Jogger Hybrid va putea fi comandat și într-o nuanță exterioară nouă, denumită Gri Schiste. Paleta de culori include alte 6 culori. În Franța, noua Dacia Jogger Hybrid va porni de la 24.600 de euro, fiind cea mai accesibilă mașină de familie, cu motorizare hibrid, de pe piața locală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită