Dacia, în topul mașinilor înmatriculate în luna Aprilie

de | 2.05.2022 16:03 | Actualitate, Economie, Home

Conform datelor comunicate de către DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a  Vehiculelor), în luna Aprilie 2022 au fost înmatriculate în România 9.960 autovehicule noi (autoturisme,  vehicule comerciale de marfă și persoane și speciale), cu 7,4% mai multe decât în luna similară a lui 2021.

Dacia se află pe primul loc într-un top cinci al mașinilor înmatriculate luna trecută. 2.230 de unități au fost înmatriulate în aprilie, 2022. Topul este continuat de Toyota 635 unități, Ford 615 unități, Hyundai 615 unități și Skoda cu 603 unități. 

Citește și:Dacia a produs automobilul cu numărul 10 milioane

În ceea ce privește evoluția pe mărci a autoturismelor, în cele patru luni ale anului 2022 se constată: 


În ceea ce privește înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCV, HCV, Minibus și Bus, precum și vehicule speciale), consemnăm un volum de 1.491 unități înregistrat în luna Aprilie 2022, cu 38,1% mai mic față de Aprilie 2021 și un volum de 6.767 unități înregistrat în cele patru luni ale lui 2022, în scădere cu 9,8% față de perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, vehiculele comerciale rulate înregistrează o variație negativă de 27,7% față de aceeași perioada a anului anterior.

Motocicluri (motociclete, scutere, ATV) noi:
În luna Aprilie 2022 se înregistrează o creștere de 2,1% pe un volum de 536 unități, raportat la cele 525 unități înmatriculate în Aprilie 2021, iar la nivelul celor patru luni din acest an, o creștere de 20,2% față de aceeași perioada a anului anterior.


Acest articol este despre: dacia,topul masinilor inmatriculate

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed