Web Analytics

Dacia Duster, mașina care în această vară va ajunge până la capătul Siberiei

de | 7.05.2021 10:08 | Actualitate

Doi români vor organiza în această vară o expediţie de 55 de zile cu un Duster pe un traseu de 25.500 kilometri de la Mioveni până la capătul Siberiei, la Magadan. Aproximativ 4.000 de kilometri din traseu vor fi parcurşi pe drumuri nemodernizate.
Angajat la uzina Dacia de peste 25 de ani, Viorel Dumitraşcu, iniţiatorul expediţiei Transsiberian-Mioveni, Magadan, va merge în expediţia ambiţioasă alături de soţia sa, Gina. „Ideea acestei expediţii mi-a venit în februarie 2020, după ce am văzut expediţia soţilor Attila şi Kinga Bertici din Satu Mare, care au parcurs 24.000 km în 48 de zile cu un Duster şi au atins cele mai reci zone locuite de pe glob, cu temperaturi de -60 de grade. Am legat o strânsă prietenie cu ei”, povesteşte Viorel Dumitraşcu.

CITESTE SI Elevi și studenți vor primi bursele „Constantin Stroe”, lansate în semn de mulțumire pentru cel care a contribuit la renașterea Dacia

Dumitraşcu spune că automobilul Duster cu care va fi realizată expediţia nu va avea multe dotări suplimentare, fiind vorba de un troliu, un cârlig de remorcare pe spate, un inversor de tensiune. Maşina are 110 cai-putere. A fost aleasă o variantă diesel pentru Duster deoarece, după cum precizează iniţiatorul expediţiei, „în Siberia îndepărtată benzina este de proastă calitate, iar motorina este una de bună calitate”. Dusterul va fi furnizat pentru expediţie chiar de uzina Dacia de la Mioveni.

sursa foto/adevarul.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii