Web Analytics

„Dacă poliţiştii interveneau din timp, poate nu se ajungea la omor”

de | 19.06.2013 21:45 | Dezvăluiri

# În premieră absolută, soţia lui Ion Păun, „pistolarul” din Prundu, vorbeşte despre asasinatul care a îngrozit Piteştiul. După ce în numărul anterior al Jurnalului vi-l prezentasem în detaliu pe Ion Păun, suspectul principal în cazul asasinatului din Prundu, așa cum îl văd vecinii lui, violent, arogant, scandalagiu și bătăuș, de astă dată ne-am oprit chiar la ușa apartamentului acestuia, pentru a sta de vorbă cu soția sa și pentru a vedea dacă la fel de violent era și în familie, față de ai săi. Asta cu atât mai mult cu cât ni se spusese de către vecinii săi că și fetița lui are de suferit din cauza izbucnirilor mânioase ale tatălui.
Ne-am oprit așadar în fața unei uși de metal, situată la ultimul etaj al unui bloc din Prundu. Ne-a deschis chiar doamna Păun, soția lui Ion, acuzatul de omor. O femeie șatenă, minionă, subțirică și care… nu părea să poarte asupra sa urme de violență. Mama ei a ieșit și ea pe casa scărilor. Prin ușa întredeschisă am observat un hol spațios, elegant și îngrijit și câteva persoane în sufragerie. Se auzeau țipetele unor copii, jucându-se. Ne-am prezentat și ne-am declinat calitatea de jurnaliști în fața celor două femei, care nu au părut deloc încântate să stea de vorbă cu presa. Și asta pentru că „ce s-a scris în presă sunt numai minciuni. Oricum, una spui și presa interpretează cum vrea”, motivează ele. Le-am explicat că cel mai simplu mod de a-și face cunoscut punctul de vedere ar fi să stea de vorbă cu noi direct. Nu am reușit totuși să le înfrângem rezistența și să le îndepărtăm suspiciunile. Poate și pentru că nici nu erau pregătite să discute cu jurnaliștii. După îndelungi insistențe, am încropit totuși un dialog cu cele două femei, mamă și fiică, soția respectiv soacra lui Ion Păun.

Soția lui Ion Păun spune că soțul ei a fost bătut în stradă de 15 indivizi

Am întrebat-o pe doamna Păun dacă soțul ei se purta violent cu ea sau cu copilul. „Nu era violent, e un tată exemplar. Este un soț de pus la rană și un tată exemplar. Dar lumea e rea și vorbește… Iar mie îmi este foarte greu acum, în ce situație sunt”, spune ea, lăcrimând și cu vocea gâtuită. „El e nevinovat. A fost și bătut…”, vine mama ei în completarea celor spuse de ea. Le-am întrebat cine l-a bătut pe Ion Păun și le-am rugat să îmi dea mai multe detalii. „Păi nu știu cine a fost atunci și cine l-a bătut. El era cu un prieten. Și i-au dat cu pumnul pe neașteptate, l-au trântit jos și l-au luat la picioare și la pumni… L-au luat pe neașteptate și l-au lovit în plină față.”, relatează, cu întreruperi, soția lui Ion Păun, acuzatul de omor. „Păi e corect așa? Asta e lașitate. Șase inși…”, continuă relatarea soacra lui Păun. „Cincisprezece”, o corectează fiica sa. „Erau aici, în magazin. Pe 1 iunie a fost asta, pe zi, că era lumină afară”, completează ea.

„De 1 iunie, soțul meu a fost dus cu Salvarea la spital”

Le-am întrebat pe cele două femei dacă anunțase cineva poliția despre acel scandal, dacă a venit cineva la fața locului și dacă s-au dat amenzi. Doamna Păun spune că nu s-a dat nicio amendă și apoi a continuat revoltată, spunând că poate dacă s-ar fi luat măsuri încă de atunci, de la acel scandal, când soțul a fost bătut, lucrurile nu ar fi ajuns la situația actuală. „Dacă veneau de atunci, acum poate era altă situație. Îi întrebau «tu de ce ai dat, ce motive ai avut?» E corect? Păi da. Dar n-au amendat pe nimeni. De ce? De ce? N-au amendat pe nimeni. Că ne era indiferent și pentru noi dacă îl amendau… dar n-a fost de vină.”, comentează în completare și soacra lui Ion Păun. Soața lui mai adaugă că el nu a purtat nimănui pică. După incidentul acela, el a ajuns la spital, mai spune doamna Păun. „Eu eram în casă, cu copilul. El m-a sunat să-i dau numărul de CNP, că pleacă cu Salvarea. Pentru că l-a luat Salvarea. Are certificat medico-legal, doamnă. Nu certificat, pardon, constatare.”, ne explică femeia, adăugând că tot atunci și-a făcut Ion Păun și radiografii, pentru depistarea eventualelor leziuni interne. Contuzii pe tot corpul, la tâmplă, buza spartă… Cam acesta ar fi fost bilanțul acelui scandal de pe 1 iunie. Văzând că cele două femei bat în retragere și că vor să se refugieze în apartament, am mai reușit să le întrebăm dacă au primit vreun răspuns până acum, de la poliție, după sesizarea acelui scandal, dar ele au negat, retrăgându-se în spatele ușii de metal și spunându-ne că probabil ne vor contacta.

Comentarii acide pe site-ul Jurnalului despre crima din Prundu

După articolul din numărul trecut al Jurnalului, publicat pe site-ul nostru în 13 iunie a.c., ne-au parvenit de la cititori câteva semnale, postate pe site-ul nostru sub formă de comentariu. Redăm două dintre acestea.

„omul are dreptate — oana 15-06-2013 03:16
toata lumea stie ca jepatii astia care se cred interlopi sunt prieteni cu sectoristi si anumiti politisti, nu ar strica o verificare si o demitere a catorva militieni !”

„Un nenorocit, — Auras 15-06-2013 18:11
Pacat ca a trebui sa moara Nelu pentru a disparea aceasta jigodie (Ion Paun) din Prundu. Uitati-va doar la poza lui si va veti da seama cat de gretos putea sa fie acest om. De cate ori il vedeam pe strada imi venea pur si simplu sa vomit. Cati oameni batuti, amenintati fizic si verbal, parbrize sparte, casetofoane furate, magazine jefuite,etc… toate de catre aceasta jigodie gretoasa. Din partea mea nu ii doresc decat 25 de ani de inchisoare, oricum e prea putin pentru el. RESPECT pentru Prundu ca l-a tolerat atata timp. RIP NELU… cu tine in Prundu ne simteam mai protejati”

Material realizat de Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii