Web Analytics

Sindicatul Dacia: ,,Parlamentarii de Argeş sa iasă public cu dezacordul fata de hotărârea Guvernului”

de | 25.10.2017 21:04 | Actualitate

20 dacia# Amenință sindicaliştii din industria auto
Cei aproximativ 300 de sindicalişti ai Federaţiei Automobilul Românesc care au pichetat, luni, Prefectura Argeş, au protestat  față de anunțatul transfer al contribuţiilor de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018., modificarea Legii 62/2011 privind obligativitatea negocierii Contractului Colectiv de Ramură precum şi față de întârzierea începerii lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu.

„Ne-au scos în piaţă incompetenţa guvernării PSD – ALDE, ne-a scos în piaţă minciuna. Principala solicitare a noastră este să nu mai mintă. Am ieșit în piaţă să spunem că nu acceptăm să fim minţiţi. Al doilea lucru, lipsa contractului de muncă la nivel de ramură şi, nu în ultimul rând, autostrada Sibiu – Piteşti care în curând veţi vedea ce consecinţe are în numărul de locuri de muncă”, a declarat preşedintele Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu.

„Toate multinaționalele se vor retrage dacă se mai întârzie autostrada Pitești-Sibiu”

Mitingul organizat luni, la Piteşti este, spun liderii SAD, doar un preambul al unui protest de amploare anunţat în condiţiile în care Guvernul nu va ţine cont de revendicările sindicaliştilor.
„La miting au venit membrii Federației Automobilul Românesc, Sindicatele de la Topoloveni și din alte zone. Preponderent sunt sindicaliștii de la SAD, împărțiți în mai multe organizații, de la ADIENT, Leoni, Euro APS, toate societățile comerciale unde noi avem membri de sindicat. În spatele lor se află peste 20 de mii de membri de sindicat. Pe 26 octombrie avem întâlnire cu parlamentarii de Argeș și dacă nu vor ieși public să spună că nu sunt de acord cu ceea ce propune Guvernul, vom face un miting de forță împotriva lor. Nemulțumirea noastă majoră este absența contractului colectiv de muncă de ramură, care regmementează o mulțime de lucruri minimale vizavi de rapotul patronat-salariați. Al doilea lucru major pentru zona noastră este Autostrada Pitești -Sibiu. Este foarte important, și am mai spus-o de atâtea ori, toate multinaționalelele se vor retrage dacă se mai întârzie”, a declarat, luni, pentru Jurnal de Argeș, Ion Iordache  viceliderul SAD.
Liderii de sindicat avertizează că se vor ţine de cuvânt, dacă Guvernul nu e atent la revendicările Federației: „În această piață este doar inceputul! Ne vom face auziți in toată Europa, nu numai in țară! Nu ne oprește vremea, nu ne mai oprește nimic!”, a precizat Nicolae Pavelescu, liderul SAD.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii