# Inspectorul general adjunct, juristul şi inspectorul de Sport şi-au dat demisia # Inspectorul de la Istorie a fost demis fără explicaţii. Examenele din acest an par a fi însemnat bomboana pe coliva Inspectoratului Judeţean Argeş, dat fiind faptul că organigrama instituţiei a înregistrat brusc patru posturi vacante. Mai exact spus, inspectorul general adjunct, Marinela Roşescu, juristul instituţiei, Iuliana Anghel şi inspectorul pentru Educaţie Fizică şi Sport, Florin Mihai Păunescu, şi-au dat demisia. La acestea se adaugă demiterea fără somaţie şi drept de apel a inspectorului de la Istorie, Romulus Simion. Pe surse am aflat că motivul celor trei „evadări din pluton”, ca să folosim un termen din ciclism, ar fi relaţiile tot mai tensionate dintre cei nominalizaţi şi „generalul” Bratu, ca de altfel şi cel al demiterii lui Simion.
Gabriel Bratu: „Motivele acestor decizii nu interesează presa”
Contactat telefonic, inspectorul general al ISJ Argeş, Gabriel Bratu, ne-a declarat că „motivele acestor decizii nu fac obiectul unor articole de presă. În realitate, lucrurile stau aşa: inspectorul de la Istorie a fost schimbat din funcţie pentru că dorim optimizarea situaţiei în acea zonă, doamna juristă a plecat pentru că probabil îşi doreşte un loc de muncă mai bine plătit iar la ora actuală nu avem decât o demisie înregistrată, cea de la Sport, despre care nu pot să vă spun nimic”.
Iuliana Anghel: „Am luat decizia cea mai sănătoasă pentru acest moment”
De acum fostul jurist al ISJ Argeş, Iuliana Anghel, ne-a confirmat decizia de a părăsi postul: „Aşa este, mi-am dat demisia, pentru că am considerat că este cel mai bun lucru pe care pot să-l fac acum, este cea mai oportună, cea mai sănătoasă decizie pe care puteam să o iau acum. Despre motive ce să vă spun, noi consilierii juridici avem mereu probleme pentru că impunem respectarea legii. Eu am fost tot timpul loială instituţiei şi am vrut să respect legea şi poate de aceea am ajuns să-mi dau demisia. Dumneavoastră sunteţi jurnalist şi puteţi să faceţi o analiză, mai mult nu pot să vă spun. Oricum cale de întoarcere, cel puţin pentru mine, nu mai există”.
Păunescu neagă presiunile din partea inspectorului general
Multe semne de întrebare ridică demisia lui Mihai Florin Păunescu, despre care se spune la nivel de bârfă că a survenit după ce acesta a însoţit lucrările de la titularizare la centrul de corectare de la Iaşi iar pe drum s-a trezit prins din urmă chiar de Gabriel Bratu. „Generalul”ar fi fost grăbit, nevoie mare, să intervină pentru fix 7 (şapte) lucrări pentru care miza ar fi fost consistentă. Referitor la toate acestea, Mihai Păunescu ne-a declarat că „mi-am dat demisia dar aş prefera să nu vă spun motivele acum, sunt încă în perioada de preaviz. Referitor la acele intervenţii de care vorbiţi, ele nu au existat. E adevărat că am însoţit lucrările la Iaşi dar nu a fost nicio presiune pentru că nu se putea, lucrările erau sub cheie, nici nu ştiam ce ducem acolo”.
Marinela Roşescu: „Nu comentez nimic”
Poate cea mai surprinzătoare demisie este cea depusă de Marinela Roşescu, adjuncta inspectorului general, percepută drept cel mai apropiat colaborator al lui Gabriel Bratu. Chiar dacă cererea sa de demisie a fost înregistrată la Ministerul Educaţiei, pentru că aşa se procedează în cazul celor cu funcţie de conducere, Marinela Roşescu nu a vrut să confirme demersul său. „Nu comentez nimic, nu vreau să comentez nimic, oricum sunt la o olimpiadă şi nu pot vorbi. Vă rog nu mă mai sunaţi, că nu comentez nimic”, a fost răspunsul fostului inspector general adjunct pentru curriculum şi controlul asigurării calităţii
Romulus Simion: „Am fost demis fără nicio explicaţie”
Singurul care nu şi-a dat demisia, ci a fost demis este profesorul Romulus Simion, inspector pentru Istorie şi, foarte interesant, coleg de birou cu demisionarul Mihai Păunescu. Romulus Simion ne-a spus că „am fost demis fără nicio explicaţie ceea ce m-a surprins şi pentru că nu am ce să-mi reproşez profesional, şi pentru că nu am avut niciodată niciun conflict cu conducerea instituţiei. Mai mult, eu am venit în inspectorat nu pentru că am vrut eu să fiu domnul inspector, ci pentru că în 2009 m-au rugat ei să vin să-i ajut într-o nouă echipă. Atunci eram director de şcoală, aveam mandat până acum, deci eram ok profesional şi nu aveam de ce să îmi doresc un post de inspector. E ciudat ce s-a întâmplat, dar oricum nu vroiam să mai stau prea mult pe acolo, pe la Inspectorat.”
Un ofiţer SRI, sperietoarea lui Bratu
Iritat nevoie mare de toţi cei care nu i se supun în sistemul de învăţământ argeşean, ba pe deasupra mai au şi tupeul să protesteze din când în când, Gabriel Bratu s-a gândit să apeleze la factorul şoc pentru a-i linişti pe nemulţumiţi. Mai nou, domnia sa se laudă cu relaţiile foarte apropiate pe care le are în rândul serviciilor de informaţii, relaţii care îl ajută la monitorizarea tuturor celor care sunt contra sa. De exemplu, după protestele de la Dinu Lipatti, Bratu le-ar fi spus celor implicaţi că îi are filmaţi şi înregistraţi pe toţi iar cei care au protestat nu vor primi gradaţie de merit, iar un ofiţer de informaţii, un anume Ciprian Tudici, îl ajută să le vină de hac în special sindicaliştilor. (Florin Silvestru)
0 Comentarii