Web Analytics

Curtea unei școli din Pitești va deveni „prietenoasă”

de | 8.02.2023 15:37 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Cătălina Dumitașcu (foto), inspector școlar general adjunct, a salutat miercuri, 8 februarie, la conferința de presă a PNL Argeș, aprobarea de către Consiliul Local Argeș a două amendamente liberale privind învățământul.

Citește și: Fumatul interzis minorilor în locurile publice. Proiectul, adoptat de Senat

Unul dintre acesta se referă la premierea elevilor din județ care fac performanță la Olimpiadele Naționale. Este vorba despre sume de bani. Locul I la astfel de competiții va fi recompensat cu 1.000 lei, locul al doilea – cu 700 lei, iar locul al III-lea, cu 500 lei.

Al doilea amendament este legat de renovarea curților școlilor, astfel încât acestea „să fie prietenoase”. Concret, a fost aprobat, deocamdată doar pentru Școala „Marin Preda” din Pitești, un proiect pilot „de suflet” – cum spune Cătălina Dumitrașcu – cu o alocare bugetară de 35.000 lei, care vizează diverse jocuri lipite pe asfalt (rezistente la intemperii).

Sunt jocuri de matematică, de învățat tabla înmulțirii și altele, care stimulează creativitatea, imaginația. Se continuă astfel și procesul de învățare” – a spus Cătălina Dumitrașcu, adjuncta I.Ș.J. Argeș fiind și consilier municipal la Pitești.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *