Web Analytics
scris miercuri, 02.08.2023

Curtea de Conturi o taxează pe primăriţa Lasconi privind contractele pentru „Câmpulung 500”: „Contractul de achiziţie publică a fost divizat în trei contracte de valoare mai mică”

Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Argeș, a făcut public raportul de audit financiar întocmit după misiunea din acest an efectuată la Primăria Câmpulung. Au fost avute în vedere situațiile financiare aferente anului 2022. Auditorii au concluzionat că, citez, ”nu au fost identificate aspecte cheie care să necesite o atenție semnificativă din partea noastră”, însă ”au fost constatate erori cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare”.

Curtea de Conturi o taxează pe primăriţa Lasconi privind contractele pentru „Câmpulung 500”: „Contractul de achiziţie publică a fost divizat în trei contracte de valoare mai mică”

Curtea de Conturi a formulat recomandări pentru trei observații de audit. Într-unul dintre cazuri este vorba despre un aspect care a influențat situațiile financiare, acela al lipsei din bilanțul contabil a valorii reale a bunurilor din inventar de natura terenurilor și construcțiilor din cadrul UATM Câmpulung. Asta fiindcă în ultimii trei ani ”nu a fost efectuată integral și la termen reevaluarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul” municipiului. Până la finalul lunii octombrie, administrația locală trebuie să se ocupe de acest aspect.

Apoi, ”nu a fost dispusă și organizată evidența contabilă analitică a bunurilor” de genul mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecție și au fost constatate necorelări în valoare de 202.798 lei între evidența contabilă a bunurilor culturale din patrimoniul Muzeului Municipal și evidența tehnico-operativă a acestora. Și aceste deficiențe trebuie eliminate până în octombrie. La fel ca și problema inventarierii bunurilor culturale deținute de Muzeu.

Citește și Poliția Câmpulung vede monstruos

Citește și În toamnă se dă sentinţa definitivă pentru clanul de proxeneţi Boceanu

Contract împărțit în trei ca să iasă valoare mai mică

La capitolul ”alte aspecte”, auditorii care au efectuat misiunea de la Câmpulung au inclus opt probleme, două dintre acestea făcând parte din categoria celor pentru care s-au făcut recomandări. Au mai rămas șase, cu aspecte destul de interesante.
Astfel, a reținut Curtea de Conturi, ”au fost denaturate date din contul de execuție-cheltuieli prin plata unor drepturi de natură salarială în sumă de 4.935 lei reprezentând spor pentru condiții periculoase în cazul unui angajat al Spitalului Câmpulung”. Asta fără existența expertizărilor de specialitate a organelor abilitate în acest sens. Apoi, s-au plătit aiurea 28.913 lei, sumă brută, pentru indemnizațiile unor consilieri locali care, citez, ”au lipsit nemotivat de la anumite ședințe de consiliu sau, după caz, ale comisiilor de specialitate la care au fost convocați”.

La fel, un angajat din cadrul UATM Câmpulung a primit indemnizație lunară pentru că are titlul de doctor. Plata neconformă cu legislația are valoarea totală de 3.453 lei. Patru salariați de la Spitalul TBC au primit spor pentru condiții periculoase fără a exista expertizări de specialitate, drepturile salariale acordate astfel însumând 30.344 lei.
Și iată câtă abilitate există în cadrul Primăriei Câmpulung! Citez: ”Nu au fost respectate în totalitate prevederile legislației achizițiilor publice referitoare la atribuirea directă a contractelor de bunuri și servicii, din catalogul electronic pus la dispoziție de SEAP. Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Câmpulung, în calitate de autoritate contractantă, a procedat la divizarea contractului de achiziție publică având ca obiect achiziția de bunuri, respectiv prestarea de servicii pentru evenimentul cultural Câmpulung 500 – Capitala Scrisului Românesc în trei contracte distincte de valoare mai mică, pe care le-a încheiat cu un singur operator economic, SC Brand New Servicii Comunicare srl”.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Încă un blocaj la Spitalul Câmpulung: activitate suspendată la Cardiologie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită