Curtea de Argeș: Dosar penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată

de | 16.12.2020 17:33 | Actualitate

 

În ziua de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și de spălare de bani, ambele în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2013, un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeș, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale din domeniul silvic, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, constând în achiziţii fictive de carburant. De asemenea, acesta ar fi replasat ulterior, în patrimoniul societății, sumele respective de bani, sub explicația falsă de împrumuturi/creditări societate.

 

Citește și Fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu, trimis în judecată. Iată comunicatul de presă al DNA

 

Prejudiciul total stabilit în cauză este de 1.186.948 de lei, constând în suma de 517.748 de lei adus bugetului consolidat al statului prin modalitatea evaziunii fiscale, respectiv de 669.200 lei prin modalitatea spălării de bani.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză, până la concurența acestuia. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii