Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

Curtea de Apel Pitești a decis! Polițistul prins când lua mită a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Pitești a decis! Polițistul prins când lua mită a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 25 de zile a ofiţerului de la Serviciul de Investigaţii Criminale Economice din cadrul IPJ Vâlcea, prins în flagrant pe 31 august a.c., în timp ce primea mită de la un om de afaceri pentru a nu-și îndeplini obligațiile în timpul unui control.

Inițial, pe 1 septembrie, Tribunalul Argeș îl plasase pe polițist în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DNA Pitești a contestat hotărârea, subiect relatat aici: Argeş: Un poliţist din Vâlcea prins în flagrant când primea mită, plasat sub control judiciar.

„Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 C. proc. pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. e Cod de procedură penală, art. 223 alin.2 C. proc. pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti nr. 45/14/P/2024 şi dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului ACC, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, pentru o durată de 25 zile, începând cu data efectivei încarcerări”, se arată pe portalul Curții de Apel Pitești.

Citește și Cum a scăpat de puşcărie Cartelul de la Mărăcineni

S-a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. Instanța a respins contestaţia formulată de inculpat și îl obligă la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea dată joi, 5 septembrie, la Pitești, este definitivă.

Citește și Gorghiu: Aproape 1200 de dosare active privind traficul de persoane și minori, în primele 6 luni din acest an

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...