Web Analytics

Cursuri de limbă chineză la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 2.03.2016 22:02 | Cultură

Încă din noiembrie, anul trecut, la Biblioteca ”Dinicu Golescu” se desfășoară cursuri de limbă și cultură chineză pentru persoanele active, care vor să-și lărgească perspectiva asupra lumii actuale.
Au avut această inițiativă Asociația CHINA.RO și Institutul CONFUCIUS, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” de la Sibiu, evident, cu sprijinul Bibliotecii ”Dinicu Golescu”.
În fiecare marți, de la 17.00 la 19.00, LI CAIYUE, profesoară cu experiență – ai cărei elevi români s-au remarcat, în ultimii cinci ani, la concursurile internaționale de limbă chineză – se apleacă melodios peste ideograme. Misiunea ei nu e deloc ușoară. Pronunția, dar mai ales scrierea, care dă bătăi de cap cel puțin unui sfert din populația Chinei, nu rezonează imediat cu mentalul europeanului matur, obișnuit cu altfel de sisteme de coduri.
Provocarea este, în acest context, demnă de luat în seamă. Merită, prin urmare, să încercați să aflați în ce fel o limbă și o cultură, atât de vechi și de diferite de a noastră, izbutesc să se facă atât de respectate, astăzi, pe planetă.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii