Web Analytics

“Cupa Reginei” a fost câștigată de echipa de oină a Mioveniului

de | 14.05.2023 12:50 | Actualitate, Home, Sport

Sâmbătă, 13 mai 2023, pe Stadionul Național “Arcul de Triumf” din București s-au desfășurat, ca în fiecare an, finala “Cupei Reginei” și finala „Cupei Regelui” la Oină. Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei.

Citește și: Fost ministru al Sănătății: “Dacă vi se cere mită în spitale, sunați aici: 0800.806.806”

La echipele feminine, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 a jucat împotria ACS Galicea Mare. “Cupa Reginei” a revenit anul acesta Daciei Mioveni, care a învins Galicea Mare cu scorul de 5-4. Dacia Mioveni a câștigat Campionatul Național 2022, iar Galicea Mare (Dolj) a câștigat Cupa României 2022. AGERPRES

La echipele masculine, ACS Frontiera Tomis Constanța a câștigat în fața CSM Oltenița cu scorul de 20-9 și a câștigat astfel Cupa Regelui, pentru a șaptea oară. Frontiera Tomis Constanța este campioana națională în anul 2022, iar CSM Oltenița, vice-campioană națională 2022.

„Cupa Regelui” a ajuns la cea de-a 10-a ediție, iar Cupa Reginei la cea de a 4-a ediție. Cupele, medaliile și diplomele au fost înmânate de Majestatea Sa Custodele Coroanei, sub al cărui Înalt Patronaj se află Federația Română de Oină, și de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Evenimentul a marcat două momente istorice pentru sportul nostru naţional, anul acesta fiind sărbătorită pentru prima dată Ziua Naţională a Oinei în data de 9 mai (stabilită prin Legea 87 din 11 aprilie 2023), precum şi împlinirea a 125 ani de la apariţia primului regulament oficial al jocului de oină, în anul 1898.

Spectacolul de pe Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost întregit de momentele artistice susţinute de buciumaşii veniţi din comuna Spulber (judeţul Vrancea), Ansamblul ”Flori de Bărăgan” (judeţul Brăila) şi de cunoscutul rapsod Gheorghe Turda, care a intonat Imnul Naţional al Românei.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au semnat tricourile, mingile şi bastoanele oferite echipelor câştigătoare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole