Web Analytics

Cum se simte Bambi după intervenția chirurgicală de marți

de | 16.08.2017 10:11 | Actualitate

bambi1

 

Exclusiv:  Vezi ce i-a transmis familia care a găsit căprioara rănită, medicului care a operat-o!

Câțiva oameni cu suflet mare și micuța Bambi sunt protegoniștii unei emoționante povești ce a început marți, undeva pe DN7. Un pui de căprioară grav rănit, după ce a fost lovit de o mașiniă, a fost găsit  în agonie de o familie de bucureșteni  plecată în vacanță. Oamenii au luat  animalul, au căutat pe Internet un cabinet veterinar și au venit cu puiul la Pitești. Căprioara Bambi a ajuns pe masa de operație a dr. Sorin Vișinescu, iar după o intervenție chirurgicală ce a durat ore în șir, a reușit să fie salvată.

„Domnul Nicolescu, cel care a adus-o la noi, în stare gravă cu fractură deschisă la femur, hematom la cap, hematom la ochi, este un mare iubitor de animale. Noi l-am trimis să anunțe mai întâi la Poliție, pentru că nu poți să ții o căprioară în captivitate. Omul a făcut toate demersurile, astfel încât animalul să poată fi operat. De la Poliția Bascov m-au sunat și mi-au spus: << Domnule doctor, faceți ce credeți că este de făcut și am început operația. Intervenția a durat cinci ore. S-a trezit cu greutate din anestezie pentru că era foarte slăbită , pierduse foarte mult sânge, dar am reușit să nu-i amputăm piciorul din spate. Are o tijă și o proteză exterioară”, a declarat, pentru Jurnal Argeș medicul veterinar Sorin Vișinescu, cel care, la rândul său, a renunțat ieri la o plecare programată în străinătate ca să salveze viața puiului de căprioară. De altfel, dr. Vișinescu este și cel care i-a pus numele Bambi, în amintirea celebrelor desene animate care ne-au emoționat în copilărie.

bambi4

Miercuri dimineață, animalul a dat primele semne că se simte mai bine și s-a ridicat singur.

„Dimineață era pe picioare. Avem o grădiniță acolo, a păscut un pic, i-am cumpărat lapte de capră și a băut un câteva înghițituri. E ca un copil, se ține după noi, de nici nu zici că e animal sălbatic”, mai spune medicul veterinar, care a primit și mesaj de mulțumire de la familia care  a găsit căprioara rănită.

„Vă scriu pentru a va mulţumi pentru ce aţi reuşit să faceţi pentru căprioara pe care eu şi tatăl meu am adus-o zilele trecute. Sunteţi un exemplu demn de urmat pentru toţi doctorii veterinari! (…) Anunţaţi-mă şi pe mine cum evoluează şi în final unde ajunge. Dacă va fi într-o rezervaţie mi-ar face o deosebită plăcere să o văd, mergând. Vă mulţumesc din nou, sănătate şi mult noroc la salvat de vieţi”, i-a transmis Vlad Nicolescu, doctorului Vișinescu.

Bambi va ajunge, cel mai probabil la Zoo.

“Probabil o să iau legătura la ADP cu dl Iliescu, sau cu dna Nușa, la Grădina Zoologică, să vedem, poate or s-o primească acolo, în funcție de ce stabilesc și cei de la Direcția Silvică. Aștept mai întâi un răspuns de la Direcția Silvică. Dacă or s-o dea în libertate, ea va fi victimă sigură, ori la câini, ori la lupi, că nu poate să mai facă salturile acealea de 2-3 metri pe care le reușește când este sănătoasă. În rest, se poate împechea, poate să facă pui, fără niciun fel de probleme, pentru că Bambi e fetiță”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, medicul Sorin Vișinescu.

 

 Foto:  Dr. Sorin Visinescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii