Web Analytics
scris vineri, 16.08.2024

Cum să alegi o cușcă de câini potrivită pentru „blănosul” tău: câteva sfaturi

Deși experții nu recomandă ca cel mai bun prieten al omului, câinele, să înnopteze afară, pentru că multe rase suferă de singurătate, frig și disconfort atunci când sunt departe de familia lor, adevărul este că, de multe ori, această soluție este singura la îndemână pentru anumite proprietăți sau case care trebuie păzite cu câini și care nu sunt locuite permanent.

Cum să alegi o cușcă de câini potrivită pentru „blănosul” tău: câteva sfaturi

Alegerea unei cuști bune din pet shop este esențială pentru ca el să se simtă confortabil și, din acest motiv, trebuie să știm în funcție de ce criterii trebuie să alegem căsuța ideală pentru el. Trei aspecte sunt importante pentru un coteț de câine: materialul, designul și dimensiunea.

Materialele cuștii pentru câini

Cele mai multe cuști pentru câini sunt fabricate din lemn, plastic sau metal. Fiecare dintre aceste materiale are avantajele și dezavantajele sale care influențează foarte mult izolarea termică, rezistența și ușurința de curățare.

1. Căsuțe din lemn pentru câini

Printre avantajele sale se numără capacitatea excelentă a lemnului de a izola termic interiorul unui coteț de câine. În plus, căsuțele din lemn sunt adesea mai plăcute din punct de vedere estetic decât cele realizate din alte materiale. Un alt avantaj al cuștilor din lemn este că sunt mai durabile decât cuștile din plastic. Mai ales atunci când câinii au obiceiul de a-și roade căsuțele.

Cu toate acestea, dezavantajele includ faptul că sunt mai dificil de curățat și predispuse la acumularea de umiditate, ceea ce poate favoriza dezvoltarea ciupercilor. De asemenea, cuștile din lemn sunt mai susceptibile de a fi deteriorate de insecte și sunt mai predispuse la infestarea cu purici. Avantajele acestor cuști pentru câini sunt evidente doar atunci când sunt realizate din lemn de bună calitate, cum ar fi cedrul. În plus, căsuțele trebuie să fie impermeabilizate și tratate corespunzător pentru a dura.

Dacă vă decideți să cumpărați un coteț de câine din lemn din pet shop, asigurați-vă că tratamentul pe care l-a primit lemnul nu este toxic, deoarece cățelul dumneavoastră l-ar putea mesteca și s-ar putea îmbolnăvi. Rețineți că lemnul presat este tratat cu substanțe chimice care pot fi toxice dacă câinele dvs. îl mestecă, așa că evitați cuștile din lemn presat și căutați alte tipuri de lemn.

2. Cuști de plastic pentru câini

Cuștile din plastic devin din ce în ce mai populare. Unul dintre principalele lor avantaje este prețul, deoarece sunt adesea mai ieftine decât cuștile pentru câini din lemn (desigur, atunci când vorbim despre cuști de bună calitate). De asemenea, sunt mai ușoare și mai rezistente la insecte. Principalul lor avantaj, însă, este că sunt foarte ușor de curățat și nu favorizează dezvoltarea ciupercilor. Un pic de detergent, un furtun și o presiune bună a apei este tot ce este necesar pentru a menține aceste adăposturi pentru câini curate.

Dezavantajele includ izolarea termică slabă. Aceste cuști protejează câinii de soare, vânt și ploaie, dar temperatura din interiorul cuștii este foarte dependentă de vremea de afară.

3. Căsuțe metalice pentru câini

Din fericire, acestea sunt din ce în ce mai puțin comune. Singurul lor avantaj real este rezistența și durabilitatea, dar numai atunci când sunt de bună calitate.

În caz contrar, acestea nu sunt deloc recomandate. Deși protejează câinii de soare, nu întotdeauna îi protejează de ploaie, ca să nu mai vorbim de vânt. În plus, capacitatea de izolare este atât de scăzută încât temperatura din interior este adesea fie prea caldă, fie prea rece.

Majoritatea câinilor evită să folosească un coteț metalic de câine și preferă să doarmă afară, pe pământul gol, astfel încât aceste cuști pentru câini sunt adesea o risipă de bani. Evitați cuștile metalice. De altfel, în pet shop-uri, cu greu se mai găsesc în prezent căsuțe din fier pentru câini.

Citește și Vino la Archangels Fest Topoloveni şi poţi câştiga o motocicletă

Designul căsuțelor pentru câini

Designul căsuței pe care o alegeți pentru câinele dvs. depinde în principal de gusturile dvs. individuale. Cu toate acestea, este bine să luați în considerare trei aspecte ale designului care vă pot ajuta pe dvs. și pe animalul dvs. de companie: acoperișul detașabil, amplasarea ușii și existența unei suprapante.

Dacă are un acoperiș detașabil, veți putea să o curățați temeinic. O cușcă cu acoperiș fix, pe de altă parte, nu poate fi întotdeauna curățată temeinic. Acest lucru este important pentru cuștile din lemn, deoarece cuștile din plastic pot fi de obicei curățate temeinic fără prea multe probleme, chiar dacă au un acoperiș fix.

Pe de altă parte, este mai bine ca ușa cuștii să fie amplasată într-o parte decât în centru. În acest fel, locul de odihnă al câinelui dumneavoastră este protejat de vânt. Dacă ușa este în centru, vântul vine direct în locul în care câinele ar trebui să doarmă. În orice caz, puteți cumpăra și o perdea grea care se agață în spațiul ușii. În acest fel, perdeaua blochează vântul, dar îi permite câinelui dvs. să vină și să plece după bunul plac.

În cele din urmă, căsuțele de câini cu anticameră ajută la protejarea câinelui de radiațiile solare. Suprafața oferă umbră la intrarea în cușcă și răcește locul. Acest tip de cușcă pentru câini este cel mai util în climatele calde și acolo unde radiațiile solare sunt foarte intense.

Dimensiunea cuștii

Cușca pentru câinele dvs. nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mică. Dacă este prea mică, câinele dvs. pur și simplu nu va încăpea. Dacă este prea mare, poate fi inconfortabil și rece pentru animalul dvs. de companie.

Lungimea unui coteț de câine ar trebui să fie puțin mai mare decât lungimea câinelui dumneavoastră, măsurată de la nas până la baza cozii (fără a număra coada).

Înălțimea trebuie să fie, de asemenea, puțin mai mare decât înălțimea totală a câinelui dumneavoastră (măsurată la cap), dar nu mult mai mare.

Înălțimea cuștii nu trebuie să depășească cu mai mult de 50% înălțimea câinelui dumneavoastră. Cu alte cuvinte, dacă câinele dvs. măsoară 50 de centimetri până la cap, cușca sa nu ar trebui să fie mai înaltă de 75 de centimetri.

Lățimea cuștii ar trebui să permită câinelui să se întoarcă în interior și să se întindă ghemuit, dar nu este bine dacă interiorul este prea spațios. Câinii se simt mai bine atunci când se pot încolăci. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că, pe lângă câinele dvs., ar trebui să existe o saltea sau câteva pături în interiorul cuștii.

În cele din urmă, ușa trebuie să fie suficient de spațioasă pentru ca animăluțul dvs. să poată trece confortabil prin ea. Înălțimea acesteia poate fi puțin mai mică decât înălțimea câinelui dvs. la garou (înălțimea umerilor), dar nu prea mult.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită