Web Analytics

Cum s-au îmbolnăvit de Covid directorul Stoica, medicul Şerb şi scouterul Calotă de la FC Argeş

de | 29.10.2020 13:23 | Actualitate, Sport

Imediat după meciul de la Sfântu Gheorghe, dintre Sepsi și FC Argeș, desfășurat la începutul acestei luni, trei angajați ai grupării din Trivale au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Este vorba despre directorul executiv, Bogdan Stoica, despre medicul Dragoș Șerb și scouterul Petre Calotă. Cei trei au mers la Sfântu Gheorghe în aceeași mașină. În același autoturism a mai călătorit și Cristian Mitrache, cel care administrează site-ul FC Argeș, care însă a ieșit negativ la testul Covid. Iată, pe scurt, simptomele și povestea infectării celor trei.

„Vreo două zile am fost răcit și atât, m-a usturat puțin pe gât, efectiv o răceală”

Bogdan Stoica, director executiv FC Argeș: ”Am fost acasă și m-am simțit foarte bine. Testul care a ieșit pozitiv l-am făcut în urmă cu două săptămâni, odată cu echipa. Eu, dr. Dragoș Șerb și Petre Calotă am ieșit pozitivi. Am fost asimptomatic, nu am avut nimic… Am fost în izolare la domiciliu până pe data de 26 octombrie, iar apoi n-am făcut decât să respect protocolul respectiv. Nu știu să spun de unde am luat acest virus. La Sfântu Gheorghe am mers în mașină cu dr. Dragoș Șerb, cu Petre Calotă și cu Cristi Mitrache, un prieten. El a fost singurul care a ieșit negativ la testul pentru Coronavirus… Eu nu am urmat niciun tratament. Și mai vreau să spun că nu am intrat în contact cu nimeni de la club din momentul în care am aflat că sunt pozitiv. Imediat după venirea de la Sfântu Gheorghe am avut o răceală ușoară… După ce am venit de la Sepsi, vreo două zile am fost răcit și atât, m-a usturat puțin pe gât, efectiv o răceală pe nas și pe gât. Am vorbit și cu Petre Calotă și cu doctorul Dragos Șerb și pot să vă spun că sunt ok”.

„Unul din cei patru din mașina aia clar că a avut virusul”

Dragoș Șerb, medicul echipei FC Argeș: ”M-am simțit bine, chiar foarte bine. Să-mi ajute Dumnezeu! Acum nu am niciun simptom, dar am avut săptămâna trecută niște dureri sinuzale frontale. A trebuit să fac testul pentru că nu pot să stau pe bancă fără să am testul făcut, iar apoi Bogdan Stoica, cu o zi înainte de a mă testa eu, ieșise și el pozitiv. Noi am fost în mașină împreună la Sfântu Gheorghe, la meciul cu Sepsi. Și cu Bogdan Stoica și cu Petre Calotă și probabil că pe acolo ne-am împuiat, să zic așa. Nu știu de unde aș fi putut contacta acest virus. De la spital în niciun caz, pentru că m-am tot protejat. Bine, și aici m-am protejat, dar… Vă dați seama că trei din patru din mașina aceea am ieșit pozitivi… Unul din mașina aia clar că a avut virusul. Miercuri (n.red. – astăzi) fac 14 zile de când sunt în izolare și în mod normal nu mai sunt considerat contagios. Pot să îmi reiau activitatea… Dar o să mă testez, pentru că avem meciul pe 30 octombrie, cu Voluntari. Fiind pozitiv, nu o să pot să stau pe bancă. Starea generală este bună… Am stat cinci zile internat la spital, la Secția Boli Infecțioase, pentru evaluarea care se face, și apoi am fost în izolare acasă. Nu a fost problema de gust și miros la mine, nu mi-au dispărut aceste simțuri. În afară de ușoare dureri în zona sinusurilor frontale nu am prezentat acte simptomatologice, nici febră… O tuse din asta mai veche pe care o am de la țigări, dar m-am lăsat și de fumat cu ocazia asta…”.

„Mi-am dat cu parfum, nu am mirosit nimic. Am luat o gură de țuică, nu avea niciun gust”

Petre Calotă, scouter FC Argeș: ”Bine m-am simțit încă de la început. Nu am avut temperatură, nu am avut niciun fel de simptom. Nu am strănutat, nu am tușit, nu m-a durut capul, nimic, numai că am rămas fără miros și gust. Am fost atunci la Sfântu Gheorghe, cu Bogdan Stoica și cu Dragoș Șerb. Bogdan a mai tușit puțin, a avut un pic de răceală și apoi s-a dus și a făcut testul. M-a sunat și mi-a spus că e pozitiv și m-a întrebat dacă am miros și gust. Mi-am dat cu parfum, nu am mirosit nimic, am luat o gură de țuică și nu am simțit decât tăria, nu avea niciun gust. A doua zi am mers la spital și mi-am făcut testul. Am ieșit pozitiv și m-am izolat în cameră. Nu am ieșit decât la baie. Habar nu am de unde aș fi putut lua acest virus. Nici la Sfântu Gheorghe nu am stat unul lângă altul. Am stat la distanță, am respectat toate măsurile. Oricum, nu am intrat în contact cu nimeni de la club, nu am fost la Centrul de copii și juniori, nu am fost la stadion. Am urmat un tratament cu paracetamol, vitamina C și ceva gen ampicilină, tratament prescris de medicul de familie… Ușor-ușor, am început să am din nou miros și gust”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii