Web Analytics
scris miercuri, 23.07.2014

Cum ne-a condamnat judecătoarea Inge să plătim Cosei Nostra daune morale de 20.000 lei

# Istoria unei sentinţe strâmbe, îndreptate de realitate # Hotărârea a fost dată pe fond, în ianuarie 2013, iar săptâmâna trecută italianul Sergio Pileri, despre care noi am scris și pe care judecătoarea Inge ne-a obligat să-l despăgubim, a fost arestat pentru exact faptele dezvăluite de noi: asociere cu mafia italiană. 

Cum ne-a condamnat judecătoarea Inge să plătim Cosei Nostra daune morale de 20.000 lei

Judecătoarea Cornelia Inge Ene este cunoscută ca un cal breaz în justiția argeșeană.  De altfel, domnia sa a intrat și în vizorul CSM pentru abateri grave, fiind sancționată cu diminuarea salariului pentru o perioadă de 6 luni. Un fel de bătaie cu crizanteme la fund, ca și cum doamna jude ar trăi doar din salariu. N-am fi revenit la judecătoarea Inge, dacă timpul nu ne-ar fi dat dreptate chiar săptămâna trecută, atunci când  italianul asociat la Cosa Nostra, Sergio Pileri, căruia doamna magistrat în cauză ne-a condamnat să-i plătim daune morale de 20.000 lei, n-ar fi fost arestat în România, în urma unei spectaculoase operațiuni a Parchetului Antimafia din Roma. Dar să vă povestim.

Pe noi, cei de la Jurnalul de Argeș,  și pe subsemnatul în mod special, judecătoarea Cornelia Inge Ene nu ne are la mațe, de când am dezvăluit că ea e cea care a dat mult hulita și controversata sentință prin care ING Bank, sucursala Pitești, a fost executată cu ranga de către o grupare de crimă organizată. Că noi am avut dreptate în ceea ce am scris o dovedește și faptul că respectiva grupare a fost trimisă ulterior în judecată de către DNA. Dar să facem puțină istorie recentă. Pentru o datorie de 11 lei și ceva la un fost director al CET Govora, sentința dată de către doamna judecător Inge Ene  a deschis cale liberă unei grupări infracționale care a ajuns să execute sucursala din Pitești a renumitei bănci olandeze pentru o sumă de… circa trei milioane euro. Cum s-a ajuns aici? Respectivul director de la CET Govora s-a asociat infracțional cu doi avocați,  Mihai Cocaină din Pitești și Liviu Ardeiaș din Teleorman, care l-au reprezentat în instanță și care și-au fixat onorarii exorbitante, de câte 70 miliarde lei fiecare, fie pentru reprezentare avocațială, fie pentru consultanță. Dosarul a ajuns apoi la „imparțiala” judecătoare Inge de la Judecătoria Pitești, care a aprobat, cu sânge rece,  executarea băncii. Ultimul venit în această horă infracțională veselă, dar extrem de rapace a fost executorul judecătoresc Eugen Fieraru. El este cel care a închis cercul (și circul) dând buzna cu ranga  la sediul din Pitești al ING Bank pentru a o executa de 3 milioane de euro în contul clienților săi. Cam acesta e filmul unui hold-up în care  a jucat un rol și doamna judecător Inge și care a determinat guvernul Olandei să informeze Palatul Victoria, Palatul Cotroceni și serviciile de informații despre ce se poate întâmpla în România. Am scris la vremea aceea că ce s-a întâmplat la Pitești, în scandalul ING Bank, a cântărit greu în decizia guvernului Olandei de a se opune intrării României în spațiul Schengen. Cam atât despre episodul de crimă organizată ce a vizat ING Bank. 

Jurnalul, judecătoarea Inge și dezvăluirile despre mafia italiană 

După circa doi ani, Jurnalul de Argeș și subsemnatul ajung să fie judecați la Judecătoria Pitești. De cine credeți? De doamna jude Cornelia Inge Ene. Sergio Pileri, un cetățean italian despre care noi am scris că e suspectat că reciclează, alături de fostul general DIE Victor Dombrovschi (asociat în afaceri cu fostul senator PDL Mircea Andrei) banii mafiei italiene în afacerea cu gunoaie de la groapa Glina, ne-a dat în judecată și ne-a cerut daune morale și materiale de 1,5 miliarde lei vechi. Când am văzut-o pe doamna judecător Inge Ene în complet, cum e și firesc, am recuzat-o. Însă conducerea Judecătoriei Pitești a ignorat solicitarea noastră, neținând cont niciun moment că doamna magistrat ce urma să ne judece a făcut obiectul unor dezvăluiri în Jurnalul de Argeș,  că suntem în relații de vrăjmășie și, prin urmare, nu ne poate judeca imparțial. De ceea ce ne-am temut, n-am scăpat. Și asta pentru că, după un simulacru de proces, cu întrebări la fileu adresate lui Sergio Pileri și în care s-au ignorat probele depuse de noi la dosar, inclusiv două rezoluții ale DIICOT și DNA în care se confirma că italianul este cercetat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani, judecătoarea Cornelia Inge Ene s-a răzbunat și ne-a condamnat să plătim daune morale de 20.000 lei. Cui? Lui Sergio Pileri, arestat săptămâna trecută la București urmare a unui mandat internațional emis de Parchetul Antimafia din Italia, care îl acuză de asociere la Cosa Nostra în exact scandalul gropii de gunoi de la Glina, despre care am dezvăluit încă din februarie 2011. Ca să fim și mai direcți, pentru că am scris un adevăr confirmat, iată, săptămâna trecută, prin arestarea lui Pileri și a lui Dombrovschi, judecătoarea Cornelia Inge Ene ne-a obligat să plătim daune morale considerând că am calomniat mafia italiană. Vă vine să credeți? Nici nouă nu ne-a venit în ianuarie 2013, când ni s-a comunicat sentința din care vă reproducem fragmentul cel mai important: „În raport de cele expuse, instanța reține din cuprinsul articolelor publicate în săptămânalul Jurnalul de Argeș, de către pârâtul Grigore Gabriel, rezultă fără echivoc intenția acestuia de a induce publicului cititor ideea că atât reclamantul  (Sergio Pileri, n.n), cât și alte persoane publice, cât și asociatul din firmele sale (Victor Dombrovschi, n.red) fac parte din mafia italiană, fără ca aceste afirmații să existe sau să fie probate în realitate. (…) Obligă pe pârâții Gabriel Gelu Grigore și SC Jurnal C&G SRL să plătească reclamantului, în solidar, suma de 20.000 lei reprezentând daune morale.”
Urmarea? Ne-am ridicat după această lovitură de măciucă și am făcut recurs la Tribunalul Argeș, unde am câștigat și pentru că nu toți judecătorii sunt croiți după calapodul doamnei judecător Cornelia Inge Ene. Sergio Pilleri nu s-a lăsat și a făcut apel, însă am câștigat și aici, chiar la începutul acestei luni. Cireașa pe tortul dreptății noastre (sau bomboana pe coliva sentinței date de judecătoarea Cornelia Inge Ene) a venit săptămâna trecută, când toată media din România a confirmat despre ceea ce noi am scris încă din 2011 și pentru care am fost hărțuiți vreme de patru ani. Anume că Sergio Pileri și Victor Dombrovschi au fost arestați pentru asociere cu Cosa Nostra.
Vă reproducem în continuare știrea standard apărută pe Mediafax și care a fost preluată de toată media din România și din Europa, în special din Italia.

Quod erat demonstrandum: Pileri şi Dombrovschi, interfaţa lui Ciancimino jr. în România

Administratorii gropii de gunoi de la Glina, Victor Dombrovschi şi Sergio Pileri, au fost reţinuţi, luni 14 iulie, în România, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene, pentru tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei, potrivit unor surse judiciare. Cei doi au fost ridicaţi concomitent cu mai mulţi presupuşi complici ai acestora, reţinuţi în urma unor descinderi care au avut loc în Italia. Dombrovschi şi Pileri urmează să fie extrădaţi în Italia. Cei doi ar face parte din gruparea Cosa Nostra, care se presupune că este coordonată de Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo, cel care s-ar afla şi în spatele firmelor care administrează groapa de gunoi Glina, de la periferia Bucureştiului.
Potrivit presei italiene, în octombrie 2012, procurorii au demarat o anchetă ce a vizat persoane şi companii suspectate de implicare în vânzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzacţie evaluată la circa 100 de milioane de euro.
Procurorii din Roma verificau atunci ipoteza conform căreia Massimo Ciancimino jr. ar deţine, prin intermediari sau sub un nume fals, acţiuni la firme care administrează groapa de gunoi Glina. Sub paravanul acestor firme, cea mai cunoscută e Agenda 22, Ciancimino jr. ar fi ascuns sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicită a tatălui său ori din activităţi proprii de spălare de bani.
Material realizat de Gabriel Grigore 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Nici PSD Argeş nu mai este ce a fost

PSD a câștigat matematic alegerile în Argeș, însă e departe de gloria și procentele de altădată. Realitatea scorului din teren e mascată într-un...

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...