Web Analytics

Cum explică fostul prefect plasarea Argeșului, la un moment dat, în topul Coronavirus

de | 14.08.2020 15:16 | Actualitate

„Nu m-a demis nimeni din fruntea Prefecturii, eu am solicitat încetarea mandatului de prefect pentru a putea intra în campania pentru Consiliul Județean Argeș”, a ținut să sublinieze încă o dată, fostul prefect Emanuel Soare, motivele pentru care nu mai este reprezentantul Guvernului în teritoriu. S-a întâmplat astăzi, la conferința de presă a PNL Argeș, în care Emanuel Soare a mai explicat și de ce Argeșul s-a aflat în top în ceea ce privește numărul de infectați Covid. „Am evitat, în Argeș, producerea celei mai mari catastrofe epidemiologice care putea avea loc. Din cauza modificărilor legislației în vigoare s-a permis unor persoane infectate să iasă din spitale și să nu mai stea în izolare la domiciliu. A fost unul dintre vectorii cei mai importanți de răspândire a virusului în județul Argeș. Am avut peste 700 de astfel de persoane care din cauza unui vid legislativ creat de majoritatea parlamentară nu au putut să fie gestionați.
Pe de altă parte știți că județul Argeș este unul dintre cele mai tranzitate județe, puternic industrializat, se face naveta către locurile de muncă, sunt zeci de mii de argeșeni care fac lucrul acesta. Condițiile dezastruoase în care este realizat transportul public, naveta cu autobuzele și cu maxi taxi, de asemenea, un alt vector important care a dus la răspândirea acestui virus. Am reușit prin modelul de management și ledearship să mobilizez toate instituțiile cu atribuții și astfel am putut să ținem sub control pandemia la nivelul județului Argheș, cu un platou care s-a menținut peste o lună de zile dar am avut o stabilitate a numărului de cazuri față de alte județe care din păcate acum au creștere de peste 200%.
Am evitat carantinarea județului și am evitat pe cât posibil carantinarea localităților unde din cauza lipsei de implicare a unor reprezentanți ai autorităților locale a trebuit în ultimă instanță să venim cu aceste măsuri. Cea mai mare problemă pe care județul Argeș o are privește sănătatea argeșenilor iar primele focare de infecție au apărut în spitale din cauza unui management defectuos. Astăzi spitalele au cea mai mare problemă în gestionarea acestei pandemii, ambulanțele nu mai fac față, persoane infectate din ce în ce mai multe, viziune învechită, lipsa de dorință de creștere a calității actului medical, suntem în această criză”. Acesta este motivul pentru care, a spus Soare, candidează la Consiliul Județean.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii