Web Analytics

Cum devine un om educat antivaccinist. Studiu de caz

de | 8.02.2021 23:09 | Actualitate

Comparațiile dintre campania oficială de vaccinare, anost-repetitivă și efervescența neobosită a anti-vacciniștilor înclină balanța spre cei care strigă „Nu vă vaccinați!”. Ei se aud puternic pe rețelele sociale, sunt prezenți pe site-uri incerte și îi vedem la televiziuni care, deși sunt bine finanțate de guvern într-o campanie de informare despre COVID-19, au devenit mai degrabă agenți ai dezinformării.

Citește și: Sondaj de opinie: Percepția publică asupra vaccinării. Încrederea românilor în vaccinarea anti COVID-19

Sondajele privind intenția de vaccinare nu sunt optimiste în România. În toamnă, dintr-un eșention de o mie de persoane cercetat de Laboratorul pentru analiza războiului informațional și comunicare strategică -LARICS, numai 38% declarau că s-ar vaccina. Nici printre cadrele didactice situația nu e foarte bună: jumătate din educatorii din preuniversitar acceptă vaccinul, iar în universități aprox.60%. Teama, nesiguranța, informațiile insuficiente sau contradictorii sunt factori ai descurajării. Comisia Europeană mai identifică unul: dezinformarea.

Citește și: Iana Matei, Reaching Out, asociație de salvare a fetelor abuzate sexual: „Juristul de la DGASPC a urlat în instanţă că exploatez fetele prin muncă, fără să facă niciun fel de investigaţie”

Și un studiu amplu pe 8.000 de subiecți din Marea Britanie și SUA confirmă subminarea campaniilor de vaccinare prin abundența de știri false. „Dezinformarea stimulează anxietăţile şi incertitudinile existente legate de noile vaccinuri anti-COVID-19”, este de părere Heidi Larson, cercetătoare la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Citește mai departe pe presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii