Web Analytics

Cum au salvat pompierii un animal blocat în albia râului Argeș

de | 29.04.2022 11:22 | Actualitate

Un animal blocat în albia râului Argeș a fost salvat de pompierii argeșeni. Joi, un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a primit o misiune mai deosebită, de salvare a unei ovine. Misiunea părea aproape imposibilă din cauza malului abrupt și instabil. Animalul era blocat în noroiul din albia râului Argeș, care a format un canion adânc de-a lungul timpului.

Bucăți din mal se prăbușeau, iar pompierii s-au ajutat de o funie

„Deplasarea s-a făcut cu greu până la locul solicitării, din cauza terenului greu accesibil, iar acolo pompierii au constatat că ovina se afla la câțiva zeci de metri adâncime, în apropierea râului, fără nicio șansă de evacuare pe cont propriu. Permanent se observa că bucăți din mal se prăbușesc și a fost nevoie ca pompierii să se folosească de o funie pentru a coborî malul abrupt. Au ajuns aproape de animăluț și, după mult efort susținut, l-au scos teafăr din nămol și l-au adus în turmă în condiții de siguranță. A fost o intervenție grea, cu un drum anevoios și pericole reprezentate de malul instabil, dar misiunea a fost îndeplinită cu succes, având un final fericit”, a transmis ISU Argeș.

Citește și ATENȚIE, ȘOFERI! Circulație restricționată pe Autostrada A1 București-Pitești! Care sunt zonele vizate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș i-a felicitat pe pompieri și le recomandă cetățenilor să-și supravegheze animalele și să le țină departe de zonele care pot prezenta un pericol atât pentru acestea, cât și pentru alții (gropi/canale adânci neacoperite corespunzător, zone mlăștinoase, în apropiere căilor rutiere/feroviare etc.).

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole