Web Analytics
scris joi, 07.12.2023

Cum ar reacționa românii în caz de război: jumătate ar lupta, 11% s-ar ascunde, 19% ar emigra

În cazul unui război în care România ar fi atacată, 50,5% declară că ar lupta să-şi apere ţara, peste 11% s-ar ascunde până trece războiul şi aproape 20% ar emigra. Peste o treime dintre români consideră că Hamas este responsabil pentru conflictul din Gaza, iar aproape jumătate cred că Rusia e vinovată pentru conflictul din Ucraina. Legat de războiul din Ucraina, cea mai mare temere se referă la creşterea preţurilor şi a costului vieţii. Mai mult de jumătate dintre români se informează despre război de la televizor, iar unu din cinci români declară că nu urmăreşte evenimentele din Ucraina, arată rezultatele sondajului INSCOP, potrivit news.ro.

Cum ar reacționa românii în caz de război: jumătate ar lupta, 11% s-ar ascunde, 19% ar emigra

Citește și: Eurobarometru: 60% dintre români consideră că acţiunile UE au un impact asupra vieţii lor


Întrebaţi ce ţară cred că reprezintă un pericol pentru România, 56.4% menţionează Rusia, 8.6% Ungaria, 8,2% SUA, 6,6% China, 4% Ucraina, 0,9% Germania. 15,3% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
25,7% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 70,3% se opun unei astfel de idei. 4% dintre cei chestionaţi nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. 18,9% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 77,3% împărtăşesc părerea contrarie. 3,8% nu ştiu sau nu răspund. 57,1% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, deoarece ne apără de Rusia. 35,5% au o părere proastă, deoarece trimiterea de trupe NATO şi SUA în România va supăra Rusia. 7,4% nu ştiu sau nu răspund.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...