Web Analytics

Cum am văzut Stonebird Festival. Sau lecţia de promovare locală predată Argeşului

de | 16.08.2018 15:00 | Actualitate

Serbările câmpenești, electorale, nu mai sunt de mult văzute cu ochi buni, cel puțin nu de populația activă. Cu riscul de a face o aroganță, afirm că muzica dă tonul inteligenței. Ea te inspiră mai mereu, fie că ieși la alergat și-ti pui căștile în urechi, fie că te întorci de la muncă ascultând radioul sau te relaxezi la un pahar de vin cu prietenii. Iar dacă vorbim de muzică rock sau folk, cu siguranță vorbim de o audiență cultivată, în cea mai mare parte.

Oameni inteligenți și frumoși din toată țara, peste 3.000, au venit la prima ediție a Stonebird Festival în acest weekend, în comuna Corbi, unde rockul s-a auzit de pe scenă, iar folkul dintre corturi sau din jurul focului, până dimineața. A fost genul acela de weekend în care te întâlnești cu prietenii statornici, dar îți faci și alții noi rapid, pentru că cine se aseamănă se adună.
Stonebird Festival a fost lecția de promovare locală predată întregului județ Argeș. Județ cu munți înalți, prin care străinii s-ar plimba și ar face sport plătind bani grei, însă un județ în care turismul sportiv e promovat, cu efort, doar de asociații și structuri private. Județ a cărui sălbăticie ar putea găzdui festivaluri la fel de spectaculoase precum peisajele de aici, însă în care aproape singurele evenimente organizate de autorități sunt de ziua comunei/orașului.
La Corbi, nici prea la munte, nici prea la vale, o mână de prieteni din Pitești a reușit să organizeze o “câmpenească” pe stil nou pentru Argeș, poate și pentru țară: cel mai mare festival rock din mediul rural din România, cu nume răsunătoare, precum Dave Evans de la AC/DC, Mike Terrana, dar și trupe rock autohtone cu mare priză la publicul tânăr și nu numai. Au construit totul de la zero în nicio jumătate de an, profitând la maximum de priceperea și spiritul antreprenorial al unor argeșeni. Mâncarea a fost pregătită chiar de unul dintre organizatori, vinul a fost adus de la o aruncătură de strugure de Pitești, din viile de la Marcea, băuturi de toate felurile au fost preparate de Cătălina de la Bibliotheque, manager cu vechime în entertainmentul argeșean, iar cafeaua a fost preparată de Silviu de la cafegiu.ro, piteștean și el. Turiștii au fost cazați în sufletul sătenilor, care și-au pregătit odăile cele bune, sau la cort (au fost peste 100 de corturi), pe placul celor însetați de aventură.
Peisaje superbe, din belșug în Argeș, muzică bună și o fărâmă de colaborare locală sunt de ajuns. Nimic secret, de fapt, în “rețeta secretă” de la Corbi.
Andrei C. Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii