Web Analytics
scris joi, 01.02.2024

Cum a rămas cu transferul celor şase medici ATI de la Spitalul Mioveni la Judeţean?

Dr. Costin Ștefan: „Sperăm că vor veni doctori, că situația e destul de tragică, dar ne-am descurcat”

Nu au fost transferați cei șase medici de la Spitalul Mioveni la Spitalul Județean de Urgență Argeș. Soluția de urgență era vehiculată la finalul lunii noiembrie 2023, când Spitalul de Urgență Pitești, cel mai mare din județ, se confrunta cu un deficit de personal în cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă. Mai exact, secția urma să rămână de la 1 decembrie 2023 cu un singur medic ATI pentru cele 12 săli de operație.
Am luat legătura cu dr. Costin Ștefan, directorul medical al SJU Pitești, iar acesta ne-a spus că, în prezent, pe linia ATI activează doi doctori care asigură activitatea în cadrul secției, dar mai sunt medici cu contract de colaborare externă. Medicii colaboratori asigură linia de gardă, nu activitatea curentă.

Cum a rămas cu transferul celor şase medici ATI de la Spitalul Mioveni la Judeţean?

„Ne-am descurcat cum am putut până în momentul de față. Sperăm că vor veni doctori, că situația e destul de tragică în acest moment. Repet, cu toate acestea, ne-am descurcat”, ne-a spus directorul medical Costin Ștefan. În cazul celor șase medici ATI de la Mioveni, aceștia și-au depus cererea de transfer la SJU Pitești în toamnă, Spitalul Județean și-a dat acordul, dar transferul nu a fost aprobat de la Spitalul Mioveni.

Citește și Recea: Proiectul privind modernizarea a 9 km de drumuri se află în linie dreaptă

Citește și Dârmănești: Rețea de canalizare și stație de epurare în satele Negreni și Piscani

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *