Web Analytics

Cum a fost clasat un dosar de achiziții ale SRI, unde procurorul DNA a făcut descinderi la serviciul secret

de | 29.11.2023 06:15 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

„DNA a confirmat oficial pentru SpotMedia.ro clasarea dosarului achizițiilor SRI, deschis de fostul șef al serviciului militar din parchetul anticorupție, Liviu Lascu”, a scris jurnalista Ioana Ene Dogioiu într-un articol publicat marți dimineață, pe SpotMedia.

Citește și: Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania


Procurorul Lascu a fost îndepărtat din DNA, odată cu venirea noului procuror-șef al instituției, Marius Voineag. „După plecarea procurorului Lascu, dosarul achizițiilor SRI a stat nerepartizat la grefa DNA aproape două luni. În iunie, procurorul Mircea Gr. Adrian a fost delegat la șefia serviciului militar al DNA și apoi redelegat la 1 octombrie. Pe 18 octombrie, dosarul achizițiilor SRI a fost clasat, după cum ne-a răspuns oficial, în 24 noiembrie, parchetul anticorupție”, scrie jurnalista. „Dosarul achizițiilor SRI a fost disjuns în februarie 2023 dintr-un dosar mai mare deschis la Secția a II-a DNA privind achiziții făcute de IGPR, Poliția Capitalei, IPJ Călărași şi Poliția Sectorului 1. Aceste instituții au plătit în jur de 10 milioane de lei pentru echipament militar niciodată livrat integral”, susține SpotMedia. „Banii, spun surse judiciare, ar fi fost încasați de o singură firmă cu 3 angajați, aparținând, cel puțin în acte, unui pensionar care a lucrat și în SPP, și în IGPR”.

Citește și: Copaci căzuţi pe străzi la Piteşti şi Câmpulung


„În urma perchezițiilor, procurorii ar fi descoperit și achiziții plătite de SRI aceleiași firme, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei, parțial nelivrate. Această parte a dosarului a fost declinată către serviciul militar DNA”. „În martie 2023, procurorul Liviu Lascu a făcut o percheziție la SRI, despre care presa a relatat. Au fost ridicate documente, computere și, potrivit surselor apropiate anchetei, era de așteptat în perioada următoare o percheziție informatică”, arată ziarista. Apoi, procurorul Lascu a fost revocat din funcția din parchetul anticorupție. „Cu câteva zile înainte de a fi executat, spun surse apropiate anchetei, procurorul Lascu ar fi decis calitatea de suspecți pentru 4 angajați SRI și doi dintre angajații firmei în cauză”, a mai scris SpotMedia.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *