Web Analytics

Cum a devenit Topoloveniul orașul celor trei sfinți

de | 23.04.2018 08:15 | Actualitate

topoloveni sfintiLa împlinirea a 10 ani de la sfințirea Catedralei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din orașul argeșean Topoloveni, ieri, a fost organizată o procesiune în care a fost purtată cu mare cinste racla cu părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și ale Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Preoții din protopopiatul Topoloveni împreună cu pruncii din oraș și credincioșii veniți într-un număr mare au pornit de la biserica monument istoric ”Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Goleștii Badii spre Catedrala construită în centrul localității. Pe o distanță de 1 km s-a cântat Hristos a înviat și s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra orașului Topoloveni. Fiind în anul Centenarului, copiii prezenți la procesiune au purtat haine albe asemeni îngerilor și eșarfe cu tricolorul românesc.

Racla cu sfintele moaște a fost așezată într-un baldachin amenajat în fața Catedralei. Chiriarhul Eparhiei împreună cu soborul de preoți s-a retras în interiorul bisericii unde a fost oficiată slujba Vecerniei. În acest timp credincioșii au avut posibilitatea să se închine la moaștele celor trei sfinți deveniți de acum ocrotitorii orașului Topoloveni.

Părticelele din moaștele Sfântului Mare Gheorghe au fost dăruite orașului Topoloveni de Mitropolitul Isaia de Tamassos din Cipru, părticelele din moaștele Sf. Mc. Dimitrie au fost primite din Tessalonic, iar părticelele din moaștele Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel au fost dăruite Catedralei din Topoloveni de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii