Web Analytics

Cum a ajuns Corbi să fie gazda celui mai mare festival rock din mediul rural

de | 9.08.2018 15:00 | Actualitate

Între 10 și 12 august, în comuna Corbi se va desfășura Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Un festival la care vor concerta nume de top de peste hotare și din țară, în frunte cu Dave Evans, primul solist AC/DC, bateristul american Mike Terrana, trupele Partizan, Bucium, Zob și The Rock, cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa, al cărei solist, Daniel Ignat, este originar din Câmpulung Muscel.

Mihai Capet, unul dintre organizatorii Stonebird, ne-a dezvăluit cum a ajuns să fie organizat festivalul la Corbi: „Inițial, ne-am dus în zona Sătic-Cheile Dâmbovicioarei. Am găsit un loc frumos, am contactat Primăria Rucăr, ni s-a spus că e teren privat. L-am găsit pe cel care avea grijă de teren. Ne-a spus că trebuie să vorbească cu cei trei proprietari ai terenului, iar după o săptămână ne-a dat răspuns negativ”.
Ce s-a întâmplat apoi? „Asociatul nostru Bogdan Năstase, care e originar din zona Domnești, știa de platoul de la Corbi, unde se ține Rapsodia Păstorească. Am fost acolo, ne-a plăcut foarte mult. Ne-am dus la primarul Virgil Baciu, care ne-a închis în birou și ne-a spus din prima: «Aici se face festivalul. De ce aveți nevoie?». Apoi a început frumoasa poveste a Festivalului Stonebird și a pregătirii acestuia. Am găsit o mare deschidere la domnul primar Baciu”, mai precizează Mihai Capet. Tot Mihai Capet a spus că la Corbi au existat – culmea! – și oameni supărați că primarul a asfaltat drumul ce duce spre locul festivalului, pe motiv că „își strică animalele copitele. În alte părți, oamenii protestează că nu sunt drumuri asfaltate…”
Prețul unui abonament la Festivalul Stonebird este de 80 de lei.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii