Web Analytics

Cu excepţia Dacia, prime mici de Paşte la celelalte sindicate din judeţ

de | 30.04.2021 10:06 | Actualitate, Economie

Cu excepția Sindicatului Autoturisme Dacia, unde prima de Paște s-a ridicat anul acesta la 1.450 de lei, la celelalte sindicate importante din județul Argeș prima de sărbători este foarte mică și chiar inexistentă. Iată în cele ce urmează ce spun în această privință liderii sindicatelor de la Dacia, Nidec Motor (Ana Imep), Rafinorul, Unirea (Arpechim-Oltchim) și Petrom OMV.

„Prima netă de Paște la Dacia este de 1.450 de lei”

Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Autoturisme Dacia: ”Este vorba despre 30% din salariul mediu pe societate, adică 1.826 de lei, iar suma netă este 1.450 de lei. Această primă de Paște s-a acordat anul acesta pe data de 26 aprilie”.

„Petrom nu asigură nimic pentru Paște. Cândva aceste prime de Paște au fost introduse în salariu”

Cristian Matei, liderul de sindicat Petrom: „Petrom nu asigură nimic pentru Paște. Cândva aceste prime de Paște au fost introduse în salariu. Cu ani în urmă s-a decis acest lucru și așa a rămas și în ziua de astăzi. Deci, nu se mai dau separat aceste prime. Nu aș putea să spun un anume număr de membri de sindicat, pentru că suntem împărțiți în mai multe sindicate, iar dacă tot nu dăm tichete sau altceva de Paște, nu mai are nicio importanță numărul membrilor de sindicat…”.

Liderul de sindicat Florian Stănculescu

Liderul de sindicat Florian Stănculescu

„În jur de 400 de angajați au beneficiat de prime de Paște, în valoare de 300 de lei net”

Florian Stănculescu, lider sindicat Nidec Motor Corporation: ”S-au acordat prime de Paște în valoare de 300 de lei net. La noi sunt unii în curs de disponibilizare și nu aș putea să spun un număr exact de angajați. Dar cred că au beneficiat de această sumă de bani în jur de 400 de angajați. Unii au primit preaviz, alții urmează să primească preaviz și de aceea nu știu un număr exact de angajați. Față de anul trecut, prima de Paște este mai mare cu 50 de lei. Anul trecut a fost de 250 lei, iar anul acesta, așa cum am spus, suma este de 300 lei”.

Liderul de sindicat Ionel Popescu

Liderul de sindicat Ionel Popescu

„Din partea sindicatului se acordă suma de 200 de lei, reprezentând primă de Paște”

Ionel Popescu, liderul sindicatului Rafinorul: ”Prime de Paște la noi se dau numai din partea sindicatului. Întreprinderea nu acordă astfel de prime, ci doar sindicatul. Conform contractului nostru, există alte venituri, alte facilități din partea întreprinderii. Este vorba despre o creștere de 4,5% la 3 luni… De când cu scandalurile acelea, nu avem prime de Paște și de Crăciun. Din partea sindicatului se acordă suma de 200 de lei, reprezentând primă de Paște. Salariați în prezent sunt foarte puțini, dar membri de sindicat avem în jur de 200 de persoane. S-au externalizat activitățile și sunt la alte societăți, dar, așa cum am spus, primesc primă de Paște de la Sindicatul Rafinorul”.

Liderul de sindicat Marian Dumitru

Liderul de sindicat Marian Dumitru

„Singurul lucru care se dă de Paște este tichetul-cadou de la sindicat, în valoare de 150 de lei”

Marian Dumitru, liderul Sindicatului Unirea (Arpechim-Oltchim): ”Păi, ce mai este Arpechimul în prezent, în afară de un nume, o siglă? Partea de Rafinărie mai are 18 salariați, care țin de Petrom OMV, care aditivează benzină/motorină și o trimite mai departe. Asta este toată activitatea de Rafinărie, iar partea de jos, de Petrochimie, mai are 50 de salariați, care țin de Oltchim, societate care se află în faliment. În niciun caz nu are cine să le dea acestor 50 de salariați primă de Paște. Singurul lucru care se dă de Paște este tichetul-cadou de la sindicat, în valoare de 150 de lei. Este vorba despre Sindicatul Unirea al SN Petrom, care este o filială a acestui sindicat național. Adică este vorba despre tot ce s-a desprins din Petrochimie și încă au loc de muncă aici și sunt într-un sindicat, chiar dacă sunt la șapte firme. Nu știu dacă la aceste firme se dau prime. La Petrom s-a dat o majorare, o sumă stabilită de anul trecut, dar despre care nu putem spune că este primă de Paște. A fost doar o creștere de salariu, un bonus”.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii