Web Analytics

Cu ce propuneri merge deputata Oprescu la congresul PSD

de | 7.03.2018 19:04 | Politica si Administratie

3 SimonaDeputata PSD Simona Bucura-Oprescu a realizat împreună cu colegii săi din PSD Argeș mai multe propuneri foarte interesante și utile pe care le va susține cu ocazia Congresului PSD din 10 martie.
Una dintre propuneri se referă la înfiinţarea prin lege a „Colegiului Consultativ” al Ministerului Educaţiei format din reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor şi mediului educaţional (preuniversitar şi universitar) pentru racordarea atât de necesară a curriculei la nevoile mediului economic în vederea creşterii absorbţiei absolvenţilor pe piaţa muncii pe de o parte, precum şi creşterii productivităţii pe de altă parte. ”Stabilirea în comun a tematicii anilor terminali de specialitate de către mediul economic (care cunoaşte nivelul tehnologic al echipamentelor, precum şi evoluţia propusă) şi reprezentanţii cadrelor didactice va conduce la eficientizarea actului educaţional şi la creştere economică. Aceste analize vor conduce şi la orientarea generală a programelor de studii ce vor fi în concordanţă cu necesarul pe specialităţi din mediul economic”, spune Simona Bucura-Oprescu.
O altă propunere interesantă este legată de elaborarea unui Plan de Dezvoltare Industrială în România pentru „Industria 4.0” sau a 4-a Revoluţie industrială.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii