Web Analytics

Cu 19.000 lei a fost plătit avocatul Diaconescu de Primăria Piteşti în procesul cu Orentex. Şi l-a pierdut…

de | 5.12.2019 13:25 | Dezvăluiri

# Exclusiv. Am aflat, în sfârşit, cea mai bine păzită informaţie de la asasinarea lui J.F Kennedy încoace

Am aflat, în sfârșit, ce bani a încasat avocatul angajat de Primăria Pitești în deja celebrul proces cu firma Orentex. Deși încă din luna septembrie „Jurnalul de Argeș” i-a solicitat Primăriei, în baza Legii 544/2001, să ne comunice valoarea contractelor încheiate cu avocatul Marian Diaconescu, contracte în care acesta este plătit din bani publici, ni s-a refuzat constant această informație.
Ba chiar ni s-a precizat că informațiile privind valoarea contractului încheiat cu avocatul Marian Diaconescu „nu se încadrează în prevederile Legii 544/2001, nefiind clasate ca fiind publice”. În răspunsul-refuz dat, oficialii din Primăria Pitești precizează că, potrivit art. 36 din Legea nr. 51/1995, „contractul dintre avocat și clientul său nu poate fi stânjenit sau controlat, direct sau indirect, de niciun organ al statului”. Un pasaj total în afara subiectului și a legii, în condițiile în care avocatul Diaconescu este plătit, în acest caz, din fonduri publice, nu private și în condițiile în care alte instituții publice din județ, în frunte cu CJ Argeș, ne-au răspuns transparent și defalcat în cazuri asemănătoare, de exemplu în cazul avocatei Gabriela Zoană.

Șase contracte a încheiat Primăria cu avocatul Marian Diaconescu

Până la urmă, după mai bine de două luni de insistențe și adrese scrise, am aflat chiar de la primarul Cornel Ionică sumele cu care a fost plătit avocatul Marian Diaconescu în procesele cu firma Orentex în care reprezintă municipalitatea.
„Au fost încheiate șase contracte de asistență juridică cu cabinetul de avocatură Marian Diaconescu pentru procesele cu firma Orentex, iar pentru aceste șase contracte a fost achitat onorariul de 19.000 lei”, spune primarul Cornel Ionică.

Avocatul Diaconescu este și apărătorul dezvoltatorului imobiliar Titidan SRL

Am consultat portalurile instanțelor din Argeș și Vâlcea și am descoperit că, din 21 martie, de când a încheiat contractul cu avocatul Marian Diaconescu, și până în această toamnă, Primăria Pitești a pierdut procesele cu firma Orentex.
Este deja cunoscută situația stupefiantă prin care Orentex, societatea patronată de către Ştefan Linţă, fost lucrător SRI, a executat Primăria municipiului Piteşti, luându-i din vistierie peste 11 milioane lei (110 miliarde lei vechi). Mai nou, mai vrea să îi ia alte 1,7 milioane lei, ca despăgubire pentru că a întârziat plata sumei respective. Ca un amănunt foarte interesant, avocatul Marian Diaconescu este unul și același cu apărătorul dezvoltatorului imobiliar SC Titidan SRL, cel care construiește controversatul bloc de 10 etaje în sit-ul urban Republicii, dezvoltator pe care doctorul Tiberiu Irimia l-a dat în judecată.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii