Web Analytics

CS Mioveni va juca barajul de promovare în Liga I cu Chindia Târgoviște

de | 6.08.2020 13:26 | Actualitate

 

Astăzi, în ședința Comitetului Executiv al FRF, s-a decis că din sezonul viitor de Liga 1 se va trece la formatul cu 16 echipe, iar Răzvan Burleanu, președintele Federației a făcut mai multe declarații despre schimbările din fotbalul românesc.

”Sezonul 2019-2020 se încheie azi. Clasamentul se îngheață. Fiecare echipă își păstrează locul. Niciun meci nu se mai dispută, chiar dacă o echipă nu a jucat toate meciurile. Această înghețarea presupune o măsură luată la restul eșaloanelor.

În ceea ce privește sezonul 2020-2021 se va trece la 16 echipe. Echipa de pe locul 3 din Liga 1, Mioveni, va juca un meci de baraj cu locul 14 din Liga 1, Chindia Târgoviște. Barajul se va juca pe 9 și 12 august.

Acest sistem competițional rezolvă câteva minusuri pe care le-am văzut cu toții. În primul rând, rezolvăm diferența de meciuri dintre play-out și play-off. Un alt minus pe care îl rezolvăm face referire la introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out.

Au fost meciuri fără miză sportivă în play-out și nu ne dorim asta. Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj. Învingătoarea va juca un alt baraj cu ultima clasată de pe locurile de cupele europene. Cine câștigă, va merge în cupele europene.

La finalul sezonului 2020-2021, din Liga 1 retrogradează două echipe direct și două merg la baraj. Din Liga 2 promovează două echipe și două joacă baraj.

Introducem și avantaje: vor fi mai multe oportunități pentru antrenori, jucători și telespectatori. Și punem în valoare infrastructura existentă și cea care se construiește. Și un alt aspect este legat de audiențele TV. Play-out-ul produce o audiență mai mică azi, decât sezonul regulat”, au fost declarațiile lui Răzvan Burleanu.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii