Criza de la Ștefănești are o soluție simplă: Statutul PSD îi permite lui Velcea să-l dea afară direct pe vicele Mihalcea

de | 17.03.2019 09:38 | Actualitate

La Primăria Ştefăneşti se tergiversează în continuare demiterea viceprimarului Ion Mihalcea. Demisia din funcție de viceprimar la Ştefăneşti a lui Ion Mihalcea, depusă inițial doar la partid, a fost urmată pe 14 martie de o solicitare a PSD, semnată de Valeca și Velcea, șeful PSD Argeș și cel al PSD Ștefănești și depusă la registratura Primăriei Ștefănești-prin care aceasta să ia act de demisia vicelui, s-o bage în CL și să demareze procedurile pentru alegerea unui nou viceprimar. Numai că în ședința Consiliului Local din aceeași zi, demisia n-a mai fost băgată pe ordinea de zi tot la influența lui Mihalcea, care are control pe voturile majoritare ale consilierilor PSD și nu numai.

Numai că articolul 31 din statutul PSD, îi permite deputatului Nicolae Velcea, cel care se ocupă de organizaţia Ştefăneşti, să îl dea afară direct pe viceprimarul Mihalcea din organizația social-democrată. Concret, respectivul articol din statut permite excluderea unui membru, viceprimarul Mihalcea în cazul de față, direct de către Organizația de baza/cea locală, Ștefănești, în cazul de față, cu votul majorității membrilor prezenți la ședință.

 

Ideea este că Organizația Ștefănești îl poate da afară direct ea și conducerea județeană doar va lua act. Lucru ce se va şi întâmpla, pentru că cei de la Ştefăneşti au stabilit deja acest lucru într-o şedinţă de joi seara, indiferent cât mai tergiversează Ion Mihalcea formalităţile.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii