Web Analytics
scris miercuri, 19.08.2015

Criza de management de la Spitalul Judeţean, comentată de medicii unităţii

După două concursuri ratate din faşă, unul cu subiecte listate dezordonat, iar celălalt cu acuzaţii de fraudă, Spitalul Judeţean Argeş a rămas singura unitate sanitară din judeţ care are o conducere interimară, asigurată în prezent de medicul diabetolog Adriana Tuţescu. Despre criza de management din unitatea spitalicească am discutat chiar cu o parte din medicii care profesează pe secţiile Spitalului Judeţean. Unii se feresc să comenteze pe marginea subiectului, alţii consideră că examenul e prea greu, iar candidaţii prea slab pregătiţi, dar sunt şi medici care susţin că ar fi ceva interese la jumătate.

Criza de management de la Spitalul Judeţean, comentată de medicii unităţii

Dr. Adriana Blăjan, medic neurolog: „Cred că sunt nişte interese aici”

„Spitalul ăsta cade şi trebuie făcut ceva. Noi avem o plângere de făcut la nivel de secţie şi nu avem cui. Nu mai vrea nimeni să se înscrie la concurs. Vă daţi seama, cine mai vrea să îşi asume o funcţie cu răspundere. Nu depinde de noi, doctorii. Totul ţine de Consiliul Judeţean, de politic, habar n-am! Pe mine nu m-a interesat acest concurs. Dar cred că sunt nişte interese aici. Asta bănuim noi”, ne-a declarat medicul neurolog Adriana Blăjan.

Dr. Remus Mihalcea, medic ORL: „Nu cred că, dacă lua cineva 10, nu primea postul de manager”

„Fie examenul are un grad mare de dificultate, fie nu au fost pregătiţi concurenţii. Cât despre acuzaţiile de fraudă, nu cred. Exclus! Nu cred că, dacă lua cineva 10, nu primea postul de manager. E uşor să faci astfel de afirmaţii, dar e mai greu să le susţii”, ne-a spus medicul ORL, Remus Mihalcea.

Dr. Delia Marinescu, medic dermatolog: „Nu e normal să fie un asemenea haos!”

„Nu ştiu, probabil că comisia o fi fost exigentă la concurs. Eu aştept să se reglementeze lucrurile pentru că îmi doresc aparatură. Dacă ar da Consiliul Judeţean mai mulţi bani spitalului, toată lumea ar fi mulţumită, şi medicii, şi pacienţii. Spitalul ar trebui să evolueze, dar la ora actuală nu avem personal, nu există aparatură. Eu nu am asistentă în policlinică. Nu e normal să fie un asemenea haos! Spre exemplu, noi nu am avut niciodată un manager economist. Cred că ar fi fost interesant. Nu cred că noul manager ar trebui să fie neapărat cineva din interiorul spitalului sau neapărat medic. Spitalul de la Ştefăneşti are ca manager un jurist şi îl manageriază foarte bine”, ne-a precizat medicul dermatolog Delia Marinescu.

Dr. Adrian Tase, medic cardiolog: „E regretabil că s-a ajuns la candidaţi din exterior”

„Ar trebui ca la acest concurs să se prezinte candidaţi care au experienţă în Spitalul Judeţean şi care iubesc acest spital. E regretabil că s-a ajuns la candidaţi din exterior care, dacă ar reuşi să ia concursul, le-ar trebui câteva luni de acomodare cu realităţile spitalului. Nu trebuie neapărat ca managerul să fie medic, ci să iubească această instituţie, să pună suflet, pentru că spitalul e într-o perioadă de dezvoltare în care ne-am dori să acoperim câteva judeţe. Cred că viitorul manager va trebui să aducă proiecte de dezvoltare, inclusiv pe fonduri europene. E o perioadă dinamică şi  managerul va trebui să stea 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână să facă numai asta. Poate că oamenii simt că e o funcţie extrem de solicitantă. E şi o imensă responsabilitate şi de-asta poate nu avem prea mulţi candidaţi”, e de părere medicul cardiolog Adrian Tase.

Dr. Gabriel Popa, fost şef al Serviciului de Ambulanţă: „Un spital este greu de condus în lipsa unor relaţii bune cu şefii de secţii”

„Mi-e greu să spun care e cauza acestei crize de management. Probabil medicii care ar putea fi şi buni manageri nu au dorit să candideze sau nu au avut timp pentru că sunt şi şefi de secţie. Probabil bibliografia a fost mult prea stufoasă şi prea puţin aplicată pe managementul sistemului sanitar. Poate că de vină sunt şi numeroasele scandaluri mediatice, pentru că un spital este greu de condus în lipsa unor relaţii bune cu şefii de secţii şi a contractelor de administrare pe fiecare secţie. Un spital e greu de condus din punct de vedere financiar, dar şi medical”, consideră dr. Gabriel Popa.

Dr. Constantin Păun, medic ATI: „Nu mă interesează subiectul ăsta!”

Medicul Constantin Păun de la Terapie Intensivă a fost foarte scurt, declarându-ne sec: „Nu mă interesează subiectul ăsta!”.

Dr. Sorin Vasilescu, fostul manager al spitalului: „Nu doresc să comentez”

„Eu tocmai mi-am încheiat mandatul. Nu doresc să comentez pe această temă”, ne-a spus dr. Sorin Vasilescu.
Material realizat de Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...