Web Analytics

Cristian Gentea: „PSD îşi respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România”

de | 7.07.2022 14:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, a transmis un comunicat de presă despre sprijinul acordat firmelor:
„PSD își respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile!
Este de salutat faptul că Ministerul Finanțelor a decis prelungirea cu 6 luni a aplicării programului IMM INVEST PLUS, care include IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION, RURAL INVEST!

Acesta facilitează accesul la finanţare pentru firmele care se confruntă cu un deficit de lichidităţi necesar realizării proiectelor de investiţii și pentru continuarea activităţii.
Peste 10.000 de beneficiari vor avea acces la acest sistem de finanțare pentru a putea continua activitatea. Plafonul total al garanțiilor este de 7,5 miliarde de lei, iar bugetul granturilor este de peste 182 milioane de euro.
Programul va fi implementat în continuare sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza căreia se vor acorda garanții și granturi care vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate.
Nu cresc sumele alocate, dar tocmai pentru că mai sunt bani la buget s-a decis prelungirea acestor programe pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de acest ajutor de la stat”,
a transmis Cristian Gentea.
M.S.

Citește și Consolidarea și reabilitarea Colegiului Național ”Zinca Golescu”, în atenția specială a primarului Gentea

Citește și Cristian Gentea s-a întâlnit cu cetățenii din Găvana

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *