Web Analytics

Cristian Gentea, preşedintele CA al FC Argeş: ”Nu văd de ce să nu aspirăm către promovare, mai ales că în iarna asta ne vom întări”

de | 19.12.2019 14:26 | Sport

# Preşedintele Cristian Gentea şi antrenorul Ionuţ Badea sunt optimişti în privinţa promovării FC Argeşului

# Cum comentați anul 2019 în ceea ce privește echipa de fotbal FC Argeș?
– Cred că cel mai important este finalul și asta se vede, mai ales că la un moment dat nu stăteam deloc bine. S-au făcut niște greșeli între finalul campionatului și începutul turului la nivelul lotului de jucători și asta e… Ne-am revenit mai greu. Am avut alte așteptări de la prima parte a campionatului, dar am revenit pe final.
# Putem vorbi despre promovare în acest sezon competițional, având în vedere că FC Argeș se află pe locul IV?
– Cu siguranță că da, suntem la două puncte de baraj și la patru puncte de locul de promovare. Așa că nu văd de ce să nu aspirăm către promovare, mai ales că în iarna asta ne vom întări… Acum au înțeles și jucătorii ce vrea noul staff. Eu cred că am făcut o alegere foarte bună și bine că nu am insistat, ca altădată, să așteptăm să nu mai avem nicio șansă.
# Ce aveți a vă reproșa în acest an în privința echipei de fotbal?
– Am avut prea mare încredere în unele persoane și probabil că lipsa mea de experiență m-a făcut să acord mână liberă unor oameni care în final m-au dezamăgit. Bine că nu am așteptat prea mult și mă felicit că am făcut schimbarea la timp. Mulțumesc foarte mult actualei conduceri tehnice a FC Argeș.

„Toți banii sunt asigurați până la sfârșitul sezonului competițional”

# Cum stau lucrurile în ceea ce privește partea financiară?
– Foarte bine. Am observat că directorul de la CS Mioveni, pe care de altfel îl felicit pentru parcursul extraordinar în acest campionat, a declarat în Jurnal de Argeș că toate echipele de la acest nivel fotbalistic au restanțe financiare. Ei bine, FC Argeș nu are astfel de restanțe financiare. Totul este la zi la FC Argeș. Chiar de curând am avut o ședință de Consiliu Local în care s- aprobat o suplimentare de fonduri. Deci, nu avem niciun fel de problemă pentru a promova. Toți banii sunt asigurați până la sfârșitul sezonului competițional.
# Vorbeați despre anumite întăriri la echipă. Despre ce este vorba?
– Acest lucru depinde numai de antrenorul Ionuț Badea, dar cu siguranță el își dorește trei sau patru jucători cu experiență, care să dea mai mare siguranță în joc, și noi vom face tot ce putem ca să-i aducem.
# Există prime sau cadouri de sărbătorile de iarnă la FC Argeș?
– Totul este stipulat în contract. Nu există prime de sărbători. Ei iau prime pentru evoluțiile pe care le-au avut și pentru rezultate.

*** *** ***

Ionuţ Badea, antrenor FC Argeş: ”Când am preluat echipa, am setat această discuţie legată de promovare”

# Cum ați găsit echipa în momentul în care ați venit la FC Argeș?
– Nu aș vrea să intru în prea multe detalii despre acest subiect, pot doar să spun că, atunci când ești sunat să preiei o echipă în timpul campionatului, înseamnă că ceva nu funcționează. Apoi tot ce s-a întâmplat ulterior a ținut de o analiză foarte rapidă și succintă a tot ceea ce se întâmplă în privința comunicării între staff și jucători și, în momentul în care am sesizat care sunt problemele, am hotărât că trebuie să reglăm din mers toate aceste aspecte, plus impactul pe care staff-ul meu l-a avut cu jucătorii. Toate astea au făcut ca echipa să revină pe o astfel de continuitate pozitivă în rezultate. Jucătorii s-au dăruit exemplar și nu a existat niciun moment în care vreunul din ei putea oferi mai mult și nu a făcut-o. Și mă refer aici la antrenamente, pentru că totuși în jocuri te raportezi și la adversar, care joacă și el. Nu a fost un program ușor pe care l-am parcurs când am preluat echipa. Practic, acest drum, de atunci și până acum, la finalul acestui an calendaristic a fost unul de construcție, unul cu probleme, care a avut darul de a ajuta jucătorii să construiască individual și pe echipă.
# Cum ați reușit să creați o astfel de stabilitate în rândul jucătorilor?
– Stabilitatea se creează în primul rând cu reguli de organizare și când vorbesc de reguli ele sunt făcute întotdeauna pentru a veni în ajutorul grupului și nu împotriva lui. Vorbim despre reguli de organizare tactică ofensivă și defensivă care i-au făcut să se simtă confortabil și în siguranță. În momentul în care te simți în siguranță, ai și curaj, iar nivelul de încredere crește exponențial.

„Putem găsi ceva legat de situații de împrumut sau de încheieri de contracte din Liga I”

# Acum, că ați cunoscut mai bine lotul de jucători, putem vorbi despre promovare în acest sezon?
– Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am preluat echipa a fost să setez această discuție legată de promovare. Presiunea era foarte mare pe umerii jucătorilor, nejustificată după părerea mea, pentru că avem pe hârtie un buget și un lot sub cei care și-au anunțat deja promovarea, deci ca și idee de lucru, după părerea mea, nu era justificat să mențină acest obiectiv într-un moment de neîncredere și în care rezultatele nu erau cele așteptate. Iarăși, erau foarte multe așteptări față de ce putea da echipa la acel moment. Acest lucru a făcut să decid o strategie de nonpresiune la nivel mental, în ideea că trebuie să ne acceptăm condiția, și anume aceea de locul 8 sau 10, unde eram atunci, pentru a putea schimba acest lucru. Dacă ne-am fi gândit că suntem mai buni decât locul pe care îl ocupam, atunci ar fi fost o chestiune falsă. În momentul în care putem crea aceste situații autentice și nu false, abia atunci putem vorbi despre construcție sau reconstrucție, naștere sau renaștere.
# Ce ne puteși spune despre schimbările de jucători din această iarnă de la FC Argeș?
– Suntem fideli unei analize făcute în urma unui grup de lucru care a început deja să funcționeze, format din Vasile Popa, Jean Barbu, Gabi Alexe, Bogdan Stoica și Andrei Speriatu. Am discutat ce poziții ar trebui îmbunătățite și fiecare a trebuit să vină cu propuneri, care ulterior vor fi analizate și se va lua o decizie în acest sens. Este foarte greu în această perioadă să găsim jucători, pentru că jucătorii buni semnează la început de sezon, iar iarna nu poți găsi decât jucători care poate nu joacă la Liga I din cauza concurenței pe post. Putem găsi ceva legat de situații de împrumut sau de încheieri de contracte din Liga I. Important este să îmbunătățim ceea ce deja avem și nu să iau jucători care să completeze lotul.

”Cătălin Barbu vrea să plece pentru că nu a prins să joace la prima echipă”

# O situație specială este legată de Cătălin Barbu…
– Și el și tatăl lui își doresc să plece de la FC Argeș în acest moment, dar o decizie legată de acest aspect va fi luată ulterior, întrucât lucrul acesta nu ar trebui să existe. Asigur pe toată lumea că voi lua în calcul toate aceste aspecte atât raționale, cât și emoționale. Cătălin vrea să plece pentru că nu a prins să joace la prima echipă. Eu îl înțeleg pe Jean ca părinte că își dorește ceea ce este bine pentru copilul lui, dar la nivel de club e o situație care nu ar trebui să existe. Totuși, Jean Barbu este un colaborator al echipei FC Argeș și este o situație nu tocmai confortabilă să înstrăinăm un astfel de bun al clubului. Important este că nu toți jucătorii pot juca. Cred că sunt anumiți jucători la nivel de asimilare și atunci li se mai poate acorda o anumită perioadă de timp să poată crește și să își pună în valoare calitățile.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii