Web Analytics

Cristian Gentea, despre victoria lui Dăncilă în Argeş: „Contribuţia Piteştiului a fost decisivă”

de | 14.11.2019 13:37 | Politica si Administratie

Liderul PSD Pitești, Cristian Gentea, a comentat, pentru Jurnalul de Argeș, rezultatele turului I al alegerilor prezidențiale. Acesta a insistat pe creșterea numărului de voturi venite de la Organizația Pitești, comparativ cu rezultatele înregistrate la europarlamentare: „Argeșul este încă un județ roșu și eu cred că un mare merit aici îl are Piteștiul, pentru că, dacă ne uităm pe rezultate, față de alegerile europarlamentare se vede o contribuție foarte importantă a Piteștiului. Adică din cele peste 3.000 de voturi în plus față de europarlamentare la nivel de judeţ, aproape 2.100 sunt creșterea de la Pitești. Asta înseamnă două treimi. Fără astea 2.100 de voturi de la Pitești, în Argeș ar fi câștigat Iohannis. Așa că strategia pe care am aplicat-o la municipiu a fost foarte bună. Target-ul pe care ni l-am impus la nivel de municipiu a fost de 20.000 de voturi (19.065 de voturi obținute de candidatul PSD în Pitești – 25,14% și ne-am apropiat. O să ne implicăm și mai mult la turul II, unde doamna Dăncilă are șanse să câștige în Pitești. Nu avem nimic altceva de făcut decât să intensificăm eforturile și să-i convingem pe cetățeni că aceasta este varianta corectă pentru viitor. Domnul Iohannis, în cinci ani de zile, n-a făcut nimic, așa că n-avem nevoie de încă cinci ani de reconfirmare”.

„Rezultate surprinzătoare au tras partidul în jos la Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni”

Cristian Gentea a atras atenţia asupra scăderilor dezamăgitoare, în opinia sa, pe care unele organizații cotate cu aşteptări mari le-au avut, comparativ cu situaţia de la europarlamentare. „Sunt rezultate surprinzătoare, care au tras partidul în jos la Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni. Neașteptate, dacă ne uităm la europarlamentare, când Curtea de Argeș, Câmpulung și Topoloveni au câștigat, iar acum au pierdut.
Față de europarlamentare, PSD a crescut în Argeș cu doar 0,77 procente, în timp ce Piteștiul a crescut cu 3 procente! Nu este clar că au scăzut alții și contribuția Piteștiului a fost decisivă?!”, a mai spus Cristian Gentea.

„Mulți dintre cei care votau USR vor sta acasă”

Întrebat din partea cărui electorat, dintre cele ale candidaţilor care nu au intrat în turul doi, speră că vor veni cele mai multe voturi către Viorica Dăncilă, Gentea a răspuns: „Eu sper că din partea Pro România și ALDE, dar sunt convins că mulți dintre cei care votau USR sunt dezamăgiți de prestația domnului Barna și vor sta acasă. Fiindcă n-au niciun motiv să fie încântați de ceea ce a făcut domnul președinte Iohannis. Nu zic că neapărat o vor vota pe doamna Dăncilă, dar nu vor mai veni la vot, asta e părerea mea”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii