Web Analytics

Cristian Gentea: „Câteva personaje politice frustrate spun că nici CJ, nici primăria n-au făcut absolut nimic în această perioadă”

de | 3.11.2022 13:30 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primarul Piteștului, Cristian Gentea a fost prezent joi, 3 noiembrie la Teatrul „Al. Davila”, la prezentarea raportului de activitate în cei doi ani de mandat ai președintelui CJ Ion Mînzînă.

În discursul său, edilul a ținuț să menționeze că există câteva personaje politice frustrate care spun în continuare că nici Consiliul Județean, nici Primăria Pitești n-au făcut absolut nimic în această perioadă.

„Sunt un primar practic și pragmatic, deci voi sublinia exact ce este relevant pentru a demonstra că ceea ce ați făcut în doi ani a ajutat Argeșul:

-Infrastructura rutieră realizată mai ales în zona sud – legătura prin drumurile județene cu Teleormanul și Dâmbovița, pe două axe foarte tranzitate: Popești, Recea, Buzoiești și Slobozia, Rociu, Oarja, Cătanele (aproximativ 60 de km din totalul de 122 km finalizați în tot județul);

Citește și: Întâlnire de gradul zero la Teatru: Ion Mihăilescu și Ion Mînzînă – revedere memorabilă

– Proiectele pe fonduri europene și guvernamentale accesate – 32 de proiecte din bani europeni, 9 din PNDL II și 11 din Anghel Saligny – sunt cele mai multe din istoria județului, majoritatea fiind pe infrastructură rutieră, sănătate și cultură;

– Susținerea financiară a nu mai puțin de 9 spitale este o reușită, în condițiile de criză actuală: finanțarea lor, în doi, ani a însemnat sume echivalente cu bugetul unui oraș;

– Primarii dau un feedback pozitiv legat de bugetele aprobate – necesare, în mod special, pentru cofinanțarea proiectelor europene și guvernamentale!

Fără criterii politice, bugetele s-au dat pentru ce a fost nevoie, acolo unde a fost nevoie!

– Sunt foarte bucuros de reușita comună – Consiliul Județean, Pitești, Mioveni și Mărăcineni – de a demara proiectele în urma cărora vom beneficia de lucrări mari de infrastructură!

Ați semnat, în 2 noiembrie, cu CNAIR, unul dintre cele 52 de protocoale CNAIR – cel mai complex dintre ele, cum spunea ministrul Grindeanu – pentru realizarea Drumului Expres Pitești – Mioveni!

Astfel, în jurul Piteștiului, avem în construcție: Autostrada Pitești – Sibiu, Drumul Expres Pitești – Craiova și urmează Drumul Expres Pitești – Mioveni! Este o mare realizare, ce va deschide oportunități de dezvoltare, ulterior!

Vă felicit, pe dumneavoastră și echipa dumneavoastră, domnule președinte, vă doresc putere de muncă și, mai ales, vă promit să sprijin, în calitate de primar al municipiului reședință de județ, toate proiectele pentru Pitești și Argeș!

Împreună suntem echipă, împreună vom demonstra peste doi ani, din nou, că munca și seriozitatea sunt singurul capital politic valid.”, a transmis Gentea.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii