Web Analytics

Cristian Gentea: „45 de şcoli din Piteşti vor fi dotate cu mobilier şi echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR”

de | 3.08.2023 12:35 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, și Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, au participat, miercuri, 26 iulie, la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate celei mai mari investiții pentru dotarea unităților de învățământ din România.
„Este unul dintre cele mai așteptate contracte – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din municipiul Pitești și comuna Uda, județul Argeș”! Sunt bucuros că Argeșul este bine reprezentat – și Consiliul Județean Argeș este, de asemenea, printre beneficiari” – a transmis Cristian Gentea.

Primarul a adăugat că 45 de școli din Pitești și o școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR.
„Sunt granturi care ne oferă posibilitatea să achiziționăm echipamente și mobilier pentru: 139 de laboratoare de informatică și științe pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dintre care 49 sunt digitale; 1.619 săli de clasă sau pentru activități extrașcolare dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual; 91 de cabinete școlare; 9 ateliere de practică pentru învățământul profesional sau tehnic”, a comunicat primarul Piteștiului.
M.S.

Citește și Cristian Gentea: „Încep lucrările la pistele de biciclete de-a lungul râului Argeş”

Citește și Zona metropolitană a Piteştiului s-a mărit! Primarii Cristian Gentea şi Nicolae Velcea au luat autobuzul spre Ştefăneşti

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *