Cristian Cioacă şi-a primit sentinţa definitivă: 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru că şi-a ucis soţia

de | 13.08.2016 08:03 | Actualitate

Vineri 12 august, magistraţii Tribunalului Argeş l-au condamnat pe fostul poliţist Cristian Cioacă la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani. Fostul poliţist a fost, de asemenea, obligat să plătească familiei Ghinescu daune morale de câteva sute de mii de euro.

 Judecătorii au stabilit suma de 150.000 de euro ca despăgubire pentru mama Elodiei, Emilia Ghinescu, şi 100.000 de euro despăgubire pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele avocatei dispărute. De asemenea, instanţa a stabilit daune morale în cuantum de 130.000 de euro pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul poliţistului şi al avocatei.

Tribunalul Argeş a admis contestaţia formulată de Cristian Cioacă împotriva sentinţei din 21 iunie a.c., prin care Judecătoria Piteşti îl condamnase la 18 ani de închisoare. Magistraţii au contopit pedepsele şi au dispus aplicarea pedepsei cele mai grele de 15 ani închisoare, sporită cu 1 an şi 8 luni închisoare, urmând ca fostul poliţist Cristian Cioacă.

În 18 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat, prin decizie definitivă a Curţii de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani. Iniţial, Tribunalul Argeş îl condamnase pe Cioacă la 22 de ani de închisoare.

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii