Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

CP. Lansare proiect “Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a semnat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, în calitate de autoritate finanțatoare, un nou contract de finanțare cu fonduri nerambursabile de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Autorităţii finanţatoare și cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Argeș, pentru implementarea proiectului “Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești” .

CP. Lansare proiect “Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești”

Proiectul “Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești” este finanțat prin Programul de Interes Național „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate” și cofinanțat din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Valoarea totală a proiectului este de 1.134.013,76 lei, din care:

– 18.000,00 lei reprezintă valoarea finanțarii nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul alocat Autorităţii finanţatoare;

616.013,76 lei lei reprezintă valoarea cofinanțării și este asigurată din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 18.10.2022 până la data de 30.11.2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea de servicii sociale prin înființarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în vederea menținerii potențialului personal și prevenirii instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Citește și: Eurostat: România, printre ţările cu cea mai ridicată producţie de lemn pentru combustibil din UE

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă în ființarea unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat persoanelor adulte cu dizabilități din comunitate, prin reabilitarea/modernizarea și dotarea imobilului situat în Comuna Cotmeana, sat Dragolești județul Argeș;

Înființarea centrului de zi vizează dezvoltarea unei structuri comunitare de servicii de reabilitare pentru adulți cu dizabilități, bazat pe un model de bune practică acceptat la nivel european, prin furnizarea de servicii sociale corespunzătoare nevoilor evaluate ale persoanelor adulte cu dizabilități, pentru dezvoltarea și /sau consolidarea deprinderilor de viață independentă.

Imobilul în care va funcționa noul centru va fi reabilitat și dotat în cadrul proiectului și va cuprinde spațiile necesare pentru desfășurarea activităților de terapie ocupațională, Kinetoterapie, de recreere și socializare, pentru dezvoltarea abilităților lucrative, (Atelier de confecționat lumânari), grupuri sanitare.

Beneficiaroii noului serviciu social vor fi persoane adulte cu dizabilități din comunitate precum și cele care sunt cu măsura de protecție în cadrul locuinței protejate care se va înființa în Comuna Cotmeana, sat Dragolești județul Argeș.

Centrul de zi va fi accesibil persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu normativul privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban, la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilități și cu standardele minime de calitate aprobate prin Ordinul 82/2019.

Principalele activități care se vor desfășura în cadrul centrului sunt: informare și consiliere, dezvoltarea abilităților pentru viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, pregătire și sprijin pentru integrare pe piața muncii inclusiv asistată, terapie ocupațională, terapii de recuperare, servicii specializate în funcție de nevoile specifice și individuale ale persoanelor cu dizabilități, activităț culturale și sportive.

Proiectul proiectului Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgoleștiva avea un impact pozitiv asupra calității vieții persoanelor cu dizabilități șiva produce o schimbare necesară şi pozitivă asupra beneficiarilor direcţi, prin menţinerea echilibrului psiho-afectiv şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora, prin deschiderea către comunitate.

Date de contact:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş

Str. Calea Drăgășani, Nr.8, Pitești, Județul Argeș

Telefon/ Fax: 0248/27.11.31E-mail: dgpdcarges@yahoo.com.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...