Web Analytics

Covid-19 nu mai sperie lumea de la ţară. Opt primari recunosc asta! / „Poştăriţa din Băbana spune că nu există Covid!”

de | 9.07.2020 13:24 | Politica si Administratie

Deși numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a explodat în Argeș în ultima perioadă, oamenii de la țară nu mai sunt speriați de virus. Își continuă activitățile zilnice într-un mod cât se poate de normal, dovadă și declarațiile primarilor din Băbana, Albota, Corbi, Moșoaia, Stolnici, Pietroșani, Budeasa și Bradu.

„10% dintre cetăţeni nu cred în Covid-19. Şi mă uit la ei, sunt oameni cu funcţii…”

Bebe Ivan, primar Băbana: ”Am avut 4 persoane confirmate cu coronavirus, dar între timp s-au vindecat și au venit acasă. Au ieșit din spital. Problema la noi în localitate este că 10% dintre cetățeni nu cred în Covid-19. Și mă uit la ei, sunt oameni cu funcții. Poștărița comunei spune că nu este Covid! Intră în contact cu toată lumea poștărița și nu se atinge nimic de ea. Le dă pensiile locuitorilor comunei, nu poartă mască, nu e de acord să poarte mască. Însă ceilalți 90% înțeleg situația. Cam de două săptămâni ne-a cam speriat, pentru că nu credeam până când am văzut că preotul este infectat, cântărețul este infectat… Le-am spus să nu meargă la biserică, să stea mai la distanță… Cei doi s-au vindecat și acum sunt acasă, în izolare. Sunt dintre cei patru despre care am vorbit. În rest, am mai avut din ăștia care au izolări, veniți de afară, în carantină… Deci, nu am avut confirmări multe, ca în alte localități. Acum nu mai avem pe nimeni în carantină, mai ales că acum, cu noua hotărâre a Curții Constituționale, toți au plecat acasă”.

Covid atacă bolnavii de plămâni, cum sunt eu, bolnavii cu diabet, cum sunt eu… Aș fi pe lista lui Scaraoschi…”

Ion Dumitru, primar Albota: ”Nu am cunoștință de vreo apariție de Covid în comună. Nu e nimeni speriat de Covid. Un doctor mare de la București mi-a zis că nu scăpăm de Covid decât prin anticorpi, altfel este o boală cum este o gripă mai severă şi numai cu anticorpi scăpăm de ea. Nu reacționează la niciun medicament și îi atacă pe cei mai șubrezi. Bolnavii de plămâni, cum sunt eu, bolnavii cu diabet, cum sunt eu… Aș fi pe lista lui Scaraoschi… La Primărie vin toți cu mască. Eu am mai cumpărat măști la Primărie și am mai dat la cei care vin fără mască. Nu intră înăuntru… Am avut oameni izolați 14 zile la domiciliu, stau în curte, nu socializează cu nimeni… Totuși nu e în regulă, adică ce e important e să ferim pe oamenii în vârstă de Covid. Mie mi se potrivesc de minune toate regulamentele, dar nu mă astâmpăr. Zic că am trăit destul și…”.

„Oamenii s-au împăcat cu ideea că se pot infecta și că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus”

Virgil Baciu, primar Corbi: ”Până acum, din fericire, să zic așa, nu avem niciun caz și lucrurile decurg normal. Oamenii s-au împăcat cu ideea că se pot infecta, pentru că nu avem ce face și trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Au puțină temere, pentru că au explodat în ultimul timp cazurile Covid, cel puțin în Argeș. Aici ar fi un pic de temere, dar în rest au grijă, se protejează. Se poartă mască și mănuși în magazine, în instituții. De exemplu, dacă vin la Primărie și dacă nu au mască, le punem noi la dispoziție, au dezinfectant la intrare… Sunt ok!”.

„Să știți că oamenii nu prea mai sunt speriați de Covid”

Ion Necula, primar Moșoaia: ”În prezent avem doar 10 persoane izolate și am avut o persoană care a fost internată, un marinar. În rest, nu avem probleme. Oamenii să știți că nu prea mai sunt speriați de Covid, dar mai sunt și excepții… Să știți că lumea poartă măști, mai puțin mănuși. Nu sunt probleme!”.

„75% din populația comunei Stolnici e conștientă și respectă tot ceea ce prevede legea”

Sevastian Pupăză-Roșu, primar Stolnici: ”Să dea Dumnezeu să fie așa și de acum încolo! Să terminăm cu Covidul ăsta! Deocamdată, sincer vă spun, la noi au fost carantinați, au fost izolați, veniți din afară, însă până acum nu am avut nicio persoană care să fie din Stolnici, cu buletin de Stolnici, locuitor al comunei Stolnici să fie purtător de Covid. Sincer vă spun că o teamă au, pentru că, din 10 persoane care vin la Primărie, 7-8 vin cu mască, vin pregătiți. Știu despre ce este vorba, știu despre distanțare, știu despre protejare. Deci, 75% din populația comunei Stolnici este conștientă și respectă tot ceea ce prevede legea, procedurile”.

„Acum nu mai e nimeni speriat de acest Covid. Poartă mască, dar nu mai este frica aia de la început”

Eugeniu Pătru, primar Pietroșani: ”Avem câteva cazuri. Deja o parte au fost internați și externați și acum avem două cazuri. Oamenii nu mai sunt speriați de Covid. Să vă spun și de ce. Prima persoană care a fost infectată a fost directoarea școlii, iar directoarea școlii are niște probleme de sănătate mari. S-a îmbolnăvit, a stat 14 zile la Mioveni și a venit fără să aibă nicio problemă. Atunci oamenii s-au speriat de moment… Acum nu mai e nimeni speriat de acest Covid. Poartă mască, dar nu mai este frica aia de la începutul pandemiei. S-au speriat de unele persoane care au venit de afară, dar iată că s-a îmbolnăvit directoarea școlii…”.

„Oamenii nu mai au nicio treabă cu Covidul. Înțeleg că există boala, dar că nu e atât de periculoasă”

Mihai Rachieru, primar Budeasa: ”Din ce știu eu, am o persoană confirmată cu Covid și familia este în carantină acum. Și mai am carantinați veniți din zonele roșii, vreo cinci familii. Oamenii nu mai au nicio treabă cu Covidul. Oamenii înțeleg că există boala, dar că nu e atât de periculoasă. Se poartă măști în interiorul instituțiilor… Se respectă regulile!”.

„Din cât am stat cu oamenii de vorbă, nu mai sunt speriați de Covid”

Dan Stroe, primarul comunei Bradu: ”Deocamdată nu am avut așa cazuri la Bradu și nu am. În afară de cazurile pe care le-am avut în izolare cu cei din afară la momentul respectiv. Din cât am stat cu oamenii de vorbă pot să vă spun că nu mai sunt speriați de Covid. Cred că asta și datorită situației care s-a creat la nivel național cu guvernanții care o dau de la unul la altul. Pare o neîncredere față de virusul ăsta. Alții, într-adevăr, spun că iar s-a accentuat, că a crescut numărul de cazuri. Nu mai sunt speriați ca atunci, la începutul pandemiei. Nu mai au starea aia de spirit de atunci”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii