Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

Costin Ghiţă, preşedintele de la FC Muscelul Câmpulung, spune lucrurilor pe nume: „În funcţie de rezultate, de locul în clasament, creşte sau scade salariul fiecărui jucător”

Cum comentați cele cinci etape de campionat, patru înfrângeri, unele mai drastice, altele mai strânse și doar o singură victorie?

– Pot spune că sunt rezultate dezamăgitoare, pentru că aveam pretenții la altceva de la jucători, aveam pretenții să mai luăm câteva puncte. Dar cu toate astea noi suntem o echipă mică, sperăm că la următoarele etape să luăm puncte și… să vedem ce o să fie până în iarnă.

Costin Ghiţă, preşedintele de la FC Muscelul Câmpulung, spune lucrurilor pe nume: „În funcţie de rezultate, de locul în clasament, creşte sau scade salariul fiecărui jucător”

Ce credeți că i-a lipsit echipei?

– În primul a lipsit dăruința, devotamentul și ambiția. Pentru că dacă luăm meciul cu Bihor, echipa a jucat bine, a revenit după 1-0. Au urmat două meciuri foarte grele, cu Ciuc și cu cei de la Slatina. Cred că ne-am culcat pe o ureche și am crezut că suntem cei mai buni, după ce am întors scorul cu Bihor. Despre meciul cu Chiajna pot spune că am avut cel mai nemeritat rezultat de până acum. Vreau să spun că am dominat jocul, am avut și două penalty-uri, măcar unul putea să fie acordat, dar am fost dezavantajați. Dar asta este, mergem mai departe.

Apropo, urmează meciul cu Mioveniul și apoi cu Corvinul Hunedoara, cum le vezi?

– Două meciuri foarte grele. CS Mioveni a jucat anul trecut în play-off, au o echipă foarte bună, iar Hunedoara nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Este o echipă foarte bună, dar, după cum se vede, sunt probleme și la ei, fiindcă nu au drept de promovare. Au plecat câțiva jucători, dar sperăm să-i prindem într-o pasă proastă și putem face o surpriză frumoasă.

În aceste două meciuri care ar fi un target?

– Trei puncte. Minimum trei puncte.

Citește și Costin Lazăr: „Mă așteptam la mai multă recunoștință din partea FC Muscelul Câmpulung”

„Dezamăgire. Obiectivul principal al echipei s-a spus clar de la început că este întrarea în grupele Cupei României”

Cum comentați prestația echipei din Cupa României?

– Dezamăgire. Obiectivul principal al echipei s-a spus clar de la început că este întrarea în grupele Cupei României. Da, dacă dădeam de o echipă care putem să spunem că vine din Liga I sau de o echipă de Liga a II-a, era altceva, dar cu o echipă de Liga a III-a… Nu au nicio scuză jucătorii și nici staff-ul, pentru că au jucat cu echipă de Liga a III-a, o echipă care anul trecut a fost în subsolul clasamentului. A fost un rezultat dezamăgitor pentru noi.

Și în campionat și în Cupă au fost rezultate mai puțin pozitive. Măsuri se vor lua în privința asta?

– Se vor lua. Așteptăm în această săptămână. Deja au mai apărut noi jucători.

Ce înseamnă? Adică măsuri disciplinare?

– Avem un regulament de ordine interioară în care toți jucătorii au niște procente; dacă sunt rezultate, se adaugă la salariu, dacă nu, se scad la salariu. În funcție de rezultate, de locul în clasament, crește sau scade salariul fiecărui jucător.

„Ne-am despărțit de Alexandru Enache, am adus pe Luca Florică și încă doi nigerieni”

Apropo de jucători, cine pleacă, cine mai vine?

– Ne-am despărțit de Alexandru Enache, care are o problemă familială și a trebuit să se întoarcă la București. Este o pierdere foarte mare pentru echipă. Ar trebui, înainte de toate, să fim oameni și să înțelegem că problemele familiale sunt mai importante ca fotbalul. Chiar dacă începem o perioadă grea, a trebuit să ne despărțim de el. S-a întors la cei de la Afumați, ca să fie acasă, lângă familia lui.

Jucători au mai apărut?

– Da. Luca Florică și încă doi nigerieni și este posibil să mai apară doi jucători cu state vechi în Liga I, dar deocamdată așteptăm.

Cei doi jucători nigerieni sunt de la Dinamo, sunt împrumutați?

– Da, sunt împrumutați pe un an de zile.

Probleme medicale în cadrul lotului sunt?

– Da, sunt câteva. Alexandru Popescu are o problemă musculară. Ghiță la fel, Niță la fel. În rest jucătorii sunt apți.

Când vă întoarceți acasă, pe stadionul din Câmpulung?

– Sperăm să ne întoarcem la Câmpulung. 80-90% meciul cu CS Mioveni se joacă la Câmpulung. Joi va veni Comisia de omologare din cadrul Federației Române de Fotbal; vor fi toate organele abilitate pentru a omologa terenul de la Câmpulung.

Citește și Ce le-a spus Mircea Lucescu jucătorilor în vestiar

Având în vedere că veți reveni acasă, aveți și speranțe pe măsură, nu?

– Exact. Dacă revenim acasă, este clar că va fi un plus, pentru că vom juca în fața propriilor spectatori, vom juca pe terenul nostru și nu vom mai juca fiecare etapă în deplasare, așa cum am făcut când a trebuit să mergem la Buftea. Eu spun că acum putem vorbi despre faptul că a început campionatul pentru această echipă, fiindcă se întoarce la ea acasă.

Suporterii…

– Sperăm să omologăm terenul și sperăm să vină să ne susțină în număr cât mai mare, pentru că băieții au nevoie de susținerea lor. Ați văzut foarte bine că anul trecut la Liga a III-a n-am avut nicio înfrângere, nici măcar egal, până la baraj, iar când ne-am întors la Câmpulung în meciul de cupă cu Chindia Târgoviște, s-a văzut evoluția echipei, am câștigat la zero. Acest lucru sper să fie în continuare, să fie tribunele pline, pentru că fotbalul muscelean a renăscut la Câmpulung.

„FC Argeş şi CS Mioveni vor juca în play-off, iar noi ne vedem la jumătatea clasamentului”

Cum vedeți prestația celor trei echipe argesene în acest an, în acest sezon?

– Păi, FC Argeș o să fie principala candidată la promovare, chiar dacă a avut un start mai greu de sezon. Au avut multe transferuri noi, până se omogenizează lotul durează. În ceea ce o privește pe CS Mioveni, am văzut că s-au încurcat și ei, sunt probleme și acolo, dar… Județul Argeș cred că nu a mai avut în Liga a II-a trei echipe, cred că este ceva încredibil pentru județul nostru. Eu spun că cele două echipe, FC Argeș și CS Mioveni, vor juca în play-off, iar noi ne vedem la jumătatea clasamentului, pentru că acum, că ne întoarcem acasă, se mai egalează forțele.

Citește și Costin Ghiţă, preşedinte la CS Muscelul Câmpulung: „Ne dorim să intrăm în grupele Cupei României şi să evităm retrogradarea în Liga a treia”

Citește și Costin Ghiţă, preşedinte FC Muscelul Câmpulung: „Transferurile nu s-au oprit, suntem în discuţii cu jucători cu experienţă”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...