Web Analytics

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: „Insula Belina va putea fi vizitată de toţi cei care doresc acest lucru”

de | 26.05.2020 12:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Insula Belina va putea fi vizitată de toţi cei care doresc acest lucru şi bunurile imobile de pe insulă vor fi expertizate şi inventariate, iar dacă se dovedeşte că acestea nu au autorizaţii de construire sau nu respectă reglementările de mediu, vor fi demolate, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a făcut luni prima vizită pe insulă împreună cu directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Ervin Molnar.

Toate bunurile imobile de pe insulă vor fi expertizate și inventariate

„După doi ani de tergiversări multiple şi piedici ale celor care au dus inegalităţile la rang de politică de stat are loc o adevărată reparaţie morală – Insula Belina şi Braţul Pavel revin în proprietatea statului şi vor fi administrate de ANAR. Aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare – ca românii să aibă acces în interiorul pădurii şi în toate rezervaţiile naturale, iată am mai făcut un pas, în acest sens, şi românii vor avea acces în locaţiile exclusiviste de care beneficia clientela politică, iar Insula Belina va putea fi vizitată de toţi cei care doresc acest lucru. Bunurile imobile de pe insulă vor fi expertizate şi inventariate, iar dacă se dovedeşte că acestea nu au autorizaţii de construire sau nu respectă reglementările de mediu vor fi demolate”, a declarat ”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Braţul Pavel şi Insula Belina revin în domeniul public al statului, mai precis în administrarea Administraţiei Naţionale ”Apele Române”. 

Ca urmare a Hotărârii nr. 943 din 27 noiembrie 2013 privind transmiterea unor părţi de imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, precum şi darea în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman a unor părţi de imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” , precum şi a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/2018, în data de 20 mai 2020, s-a semnat Procesul verbal de predare-primire prin care bunurile denumite generic Braţul Pavel şi Insula Belina revin în domeniul public al statului şi, pe cale de consecinţă, în administrarea Apele Române (ANAR).

 

foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Insula Belina va putea fi vizitată de toţi cei care doresc acest lucru … ” – Sa vizitezi, ce ?! Precum la Herculane … ca de altfel pe tot cursul Dunarii, de la intrarea in tara pana la varsarea in mare !