Web Analytics
scris sâmbătă, 03.09.2022

Cosmin Petrescu, președinte PNL Curtea de Argeș: Bugetul participativ este dovada că oamenii vor să se implice

Cosmin Petrescu, președinte PNL Curtea de Argeș: Bugetul participativ este dovada că oamenii vor să se implice

Președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu a anunțat, astăzi, într-o conferința de presă că pe data de 31 august au fost depus o serie de proiecte care fac parte din inițiativa de bugetare participativă. În multe comunități este nevoie de comunicare, dar mai ales la Curtea de Argeș, iar această inițiativă de bugetare participativă deschide ușa catre dialog direct între cetățeni și administrația locală. 

Citește și: Prefectul, despre Elena Lasconi: ”Ea trăiește o continuă beție a puterii”

“Prin tot ce am făcut de când am preluat funcția de președinte interimar, am dorit să schimbăm acest status quo, această stare de fapt. Credem că trebuie să gândim și săacționam diferit. Noi gândim proiecte serioase care sunt legate de comunitate și de cetățeni. Proiectele nu se mai „nasc” într-un birou, ci vin direct de pe teren, din cartiere acolo unde cetățenii trăiesc și identifică nevoile orașului. Vrem ca cetățenii să facă parte din elaborarea proiectelor și săîși spună părerea. Mizez pe dialog și pe negociere pentru a convinge conducerea Primăriei să deschidă căile de dialog social cu comunitatea locală.  După multiple discuții în Consiliul Local și Curtea de Arges se aliniază orașelor și municipiilor care adoptă mecanismul de buget participativ, având un regulament aprobat pentru alocarea fondurilor către proiecte propuse de comunitate”, a declarat Cosmin Petrescu.

Citește și: Ba nu, ba da pe Bulevardul „Pardon”

Comunitatea locală trebuie ascultată și implicată în dialog. Sunt o mulțime de idei ale locuitorilor pe care le putem transforma în inițiative de succes pentru oraș, iar bugetul participativ este un prim pas în această direcție. Este un mod foarte eficient prin care vedem exact ce își doresc cetățenii, iar echipa de consilieri a PNL Curtea de Argeș poate susține în consiliu proiectele cele mai interesante. Sunt deja cateva proiecte înscrise de locuitori, iar în sesiunea de strângere de semnături vom vedea și care sunt preferatele publicului”, a spus președinte PNL Curtea de Argeș. 

Bugetul total alocat proiectelor înscrise pentru finanțare și implementare prin buget participativ este de 100.000 lei, inclusiv TVA. Printre proiectele depuse pentru prima ediție se numără trei proiecte de iluminat, pentru cartierele Posada, Progresul și Banu Mărăcine, dar și terenuri de sport sau facilități anexe pentru școli sau grădinițe sau o platformă online pentru business-uri locale si promovarea turismului. 

„Bugetul participativ alocat pentru anul următor este unul destul de modest, mai ales dacă ne uităm la nevoile identificate și semnalate prin proiectele depuse. Fiind însă o primă ediție, considerăm că principalul câștig este activarea societății și implicarea cetățenilor. Este un mod extrem de valoros prin care vedem care sunt nevoile cetățenilor și în ce vor să se implice. Proiecte precum iluminatul stradal ar trebui să își găsească susținere în bugetul local chiar și dincolo de bugetul participativ, sunt nevoi de bază, dar iată, cetățenii au apelat la bugetul participativ pentru a le semnala” – a afirmat Cosmin Petrescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...